Baby Driver (2017)

Recensie Baby Driver (2017)

Baby Driver recensie

Door Rick Schuttinga op
Baby is vluchtautobestuurder en werkt voor zijn opdrachtgever Doc om een oude schuld af te lossen. Eenmaal afgelost komt hij toch niet zo makkelijk van zijn criminele leven af als gewild.

Dit is gewoon genieten! Vaak een brede glimlach op je gezicht en tikkende vingers op de pakkende muziek. De soundtrack van Baby Driver, bestaande uit een 30-tal classics, is niet gewoon passend over de film gelegd, maar is integraal onderdeel van de visuele gebeurtenissen.
Alles is tot in de puntjes geregisseerd: shots, dialogen en actie op de beat van de muziek. Geen ruimte voor improvisatie, en dat leidt tot een strak geheel. Goed voorbeeld zijn de lange, doorlopende shots. Vaak zie je bij een specifieke stijl dat dit gaandeweg de film wat wordt losgelaten en ook bij Baby Driver is dat helaas zo. Edgar Wright's dwangmatige grip op alles wordt wat losser, al blijft de vibe gelukkig staande.

Baby Driver schroomt niet om in het slot lekker bloederig te worden, niemand wordt gespaard. Vol innemende personages, zoals Baby (Ansel Elgort), Debora (Lily James) en 'oom' Joseph - en op het eind zelfs Doc (Kevin Spacey). De races, achtervolgingen en stunts zijn retestrak. Praktisch gemaakt, zonder CGI of green screen en dat voel je. B-A-B-Y, Baby!

Cast: Ansel Elgort Jamie Foxx Kevin Spacey Jon Hamm
Jon Bernthal Lily James
Regie: Edgar Wright
Genre: Actie Komedie
Speelduur: 1:53 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Baby Driver:

Pluspunten

Genieten, Soundtrack, Muziek integraal onderdeel van gebeurtenissen, Edgar Wright, Lange shots, Bloederig, Prille liefde, 'Oom' Joseph, Achtervolgingen, Retestrakke stunts

Minpunten

-

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt Baby Driver met een 9 / 10.

9

Baby Driver is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,9 / 10.

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van Baby Driver nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Baby Driver
Relevante films binnen het genre Actie
8,5
Recensie Le Mans ’66 (2019)
7
Recensie Zombieland: Double Tap (2019)
5,5
Recensie Midway (2019)
6
Recensie Terminator: Dark Fate (2019)
5
Recensie Gemini Man (2019)
6,5
Recensie Rambo: Last Blood (2019)