Baby Driver (2017)

Recensie Baby Driver (2017)

Baby Driver recensie

Door Vince Christiaans op
Baby (Ansel Elgort) bestuurt vluchtauto's voor het criminele meesterbrein Doc (Kevin Spacey). Als de jonge chauffeur het meisje Debora (Lily James) ontmoet besluit hij om zijn carrière achter zich te laten, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Regisseur Edgar Wright brak door met films zoals Shaun of the Dead (2004), Hot Fuzz (2007) en The World's End (2013), waarin hij verschillende genres voorzag van een komisch en stijlvol sausje. Zijn nieuwste werk is een ode aan de misdaadfilms van de jaren '70 en, vreemd genoeg, musicals. 


Niet dat Ansel Elgort en Kevin Spacey meteen in zingen uitbarsten, maar het soort interactie tussen beeld en muziek in Baby Driver is normaal alleen weggelegd voor musicals. De vele popnummers beïnvloeden Wrights verhaalvertelling op een manier die niet vaak voorkomt buiten dit genre. 

Met namen zoals Simon & Garfunkel, The Beach Boys, Queen en Golden Earring in de soundtrack zou je de echte filmsterren bijna vergeten. Toch schitteren Spacey, Jon Hamm en Jamie Foxx in kleurrijke bijrollen, terwijl Elgort bewijst dat hij meer in zijn mars heeft dan zijn voorgaande rollen deden vermoeden.   

Uiteindelijk komen de spectaculaire stunts en de wilde achtervolgingsscènes geheel tot hun recht dankzij het vlotte camerawerk en de montagetechnieken van Wright. Zo ontpopt Baby Driver zich tot een overweldigende biosbelevenis die geen enkele film- of muziekliefhebber mag missen. 

Cast: Ansel Elgort Jamie Foxx Kevin Spacey Jon Hamm
Jon Bernthal Lily James
Regie: Edgar Wright
Genre: Actie Komedie
Speelduur: 1:53 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Baby Driver:

Pluspunten

Interactie tussen beeld en muziek, Geweldige achtervolgingsscènes, Sterke rollen voor Ansel Elgort, Lily James, Kevin Spacey, Jon Hamm en Jamie Foxx, Camerawerk, Montage, Vette soundtrack, Regie van Edgar Wright

Minpunten

-

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Baby Driver met een 8,5 / 10.

8,5

Baby Driver is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,9 / 10.

Nuttige recensie

12 / 17 personen vinden deze recensie van Baby Driver nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Baby Driver
Relevante films binnen het genre Actie
6,5
Recensie Jumanji: The Next Level (2019)
8,5
Recensie Le Mans ’66 (2019)
7
Recensie Zombieland: Double Tap (2019)
5,5
Recensie Midway (2019)
6
Recensie Terminator: Dark Fate (2019)
5
Recensie Gemini Man (2019)