Avengers: Endgame

2019

9
Recensie Avengers: Endgame (2019)

Na de gebeurtenissen die Thanos (Josh Brolin) heeft veroorzaakt in Infinity War, moeten de overgebleven helden een manier bedenken om alles ongedaan te maken.

Avengers: Endgame is door op 24 april 2019 beoordeeld met een 9 / 10.

Wie had gedacht dat een kleinschalig project in 2008 (Iron Man) een weg vrij kon maken naar dit epische slotstuk van de zogeheten Infinity Saga binnen het MCU. Het grootste compliment voor Endgame is dat de film daadwerkelijk aanvoelt als een mooi en bevredigend eind voor onze superhelden.

‘Spectaculaire actie en sterk geacteerde emotie komen samen voor een waardige conclusie van het huidige Marvel filmuniversum.’

Infinity War (2018) was een achtbaanrit aan actie en sensatie dat bijna altijd op volle toeren doordraaide. Endgame is hier precies het tegenovergestelde van. De film neemt rustig zijn tijd in het laten zien van de mentale toestand van de overgebleven Avengers. Iedereen is verslagen, gebroken en moet een manier vinden om te verwerken wat er is gebeurd en om te gaan met het verlies van dierbaren. Met je verwachtingen wordt zeker gespeeld, aangezien Endgame vrij onvoorspelbaar is in zijn uitvoering. Ook weet Marvel wederom een goede balans te vinden tussen de komische interacties van de personages en de intieme momenten, waarvan er genoeg aanwezig zijn.

De climax van Avengers: Endgame is voor elke fan een droom die uitkomt. Hierbij komt spectaculaire actie en sterk geacteerde emotie samen voor een waardige conclusie van het huidige Marvel filmuniversum. Op naar de volgende tien jaar.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Avengers: Endgame:

Pluspunten Avengers: Endgame

Regie van de Russo broers, Focus op de overgebleven Avengers en hun verlies, Verrassingen en onverwachte wendingen, Spectaculaire actie, Soundtrack van Alan Silverstri, Verwijzingen en knipoogjes naar bijna alle vorige MCU films, Laatste gevecht, Emotie, Voelt daadwerkelijk aan als een slotstuk

Minpunten Avengers: Endgame

-

Nuttige recensie

40 / 44 personen vinden deze recensie van Avengers: Endgame nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series