Army of Thieves (2021)

Recensie Army of Thieves (2021)

Army of Thieves recensie

Door Gillan Wijngaards op
De Duitse kluiskraker Ludwig Dieter, bekend van de horrorfilm Army of the Dead van eerder dit jaar, houdt in deze prequel met een groep criminelen bezig met het kraken van drie iconische kluizen. Dit zeer ambitieuze plan vindt plaats te midden van de start van de Zombie Apocalyps.

Army of the Dead van Zack Snyder was geen hoogvlieger. De film keek lekker weg, maar was te lang met slecht uitgewerkte karakters. Eén van deze karakters was Ludwig Dieter, een van de (vele) komische noten uit de film. Blijkbaar was het karakter een dusdanige publiekslieveling dat de Duitse kluiskraker zijn eigen film kreeg.

De acteur die Dieter speelt, Matthias Schweighöfer, regisseerde zichzelf ook in Army of Thieves. Waar ik zijn personage nog wel kon waarderen in Army of the Dead, was het voor mij al snel duidelijk dat het wel héél veel van hetzelfde was. De unieke karaktereigenschappen van Dieter worden in zijn eigen film nogal repetitief en ondanks dat het personage wat wordt uitgewerkt en uitgebreid, blijft het wel een (weliswaar sympathieke) karikatuur. Schweighöfer blijft gelukkig wel voldoende boeien, waardoor de film amusant genoeg blijft.

Zijn medespelers waren dan weer wel een prettige verrassing, waarbij vooral Nathalie Emmanuel (die normaal gesproken een tamelijk ondankbare bijrol speelt, zoals in bijvoorbeeld Fast & Furious 7) uitstekend werk laat zien. De rest is charmant om naar te kijken, maar net als bij de film van Zack Snyder: weinig diepgang.

Er zijn ook genoeg vlotte actiescènes, maar spannend wordt de film nergens. Het kijken naar de montages van de overvallen lieten mij vooral terugdenken aan de geweldige Oceans-films - en dat niveau haalt Army of Thieves toch echt niet.

De vraag waarmee ik uiteindelijk vooral bleef zitten na afloop van de film: wáárom werd deze film gemaakt? Het sluit mooi aan bij de gebeurtenissen van Army of the Dead, maar een toegevoegde waarde is mij niet duidelijk.

Cast: Matthias Schweighöfer Nathalie Emmanuel Ruby O. Fee Stuart Martin
Guz Khan Jonathan Cohen
Regie: Matthias Schweighöfer
Genre: Actie Komedie
Speelduur: 2:07 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Army of Thieves:

Pluspunten

Vlotte actiescènes, Geweldige Nathalie Emmanuel, Sympathieke Schweighöfer als hoofdrolspeler, Kijkt lekker weg

Minpunten

Hoofdrolspeler blijft enigszins een karikatuur, Bijrollen krijgen weinig diepgang, (Te veel) humor zit spanning soms in de weg, De toegevoegde waarde van de film in het 'Army of Dead-universum' is niet duidelijk

Beoordeling

Gillan Wijngaards beoordeelt Army of Thieves met een 6 / 10.

6

Army of Thieves is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 6 / 10.

Nuttige recensie

1 / 1 personen vinden deze recensie van Army of Thieves nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Army of Thieves
Relevante films binnen het genre Actie
10
Recensie Arcane - Seizoen 1 (2021)
9
Recensie De Slag om de Schelde (2020)
8,5
Recensie The Harder They Fall (2021)
7
Recensie Eternals (2021)
5,5
Recensie Venom: Let There Be Carnage (2021)
7,5
Recensie No Time to Die (2021)