Ant-Man

2015

8
Recensie Ant-Man (2015)

Ex-gedetineerde Scott Lang (Paul Rudd) wordt benaderd door de excentrieke uitvinder Hank Pym (Michael Douglas) en zijn dochter (Evangeline Lilly) om een gevaarlijke uitvinding te stelen uit handen van de labiele zakenman Darren Cross (Corey Stoll).

Ant-Man is door op 23 juli 2015 beoordeeld met een 8 / 10.

Het financiële succes van de voorgaande Marvel-films heeft ervoor gezorgd dat de studio risico's durft te nemen. Ant-Man is hun nieuwste gok, en net zoals Guardians of the Galaxy is het een hele verbetering ten opzichte van hun voorgaande films.

Ant-Man beschikt over een pak waarmee hij zichzelf kan verkleinen, daarnaast wordt hij geholpen door een legertje mieren. Dit concept lijkt absurd, maar de filmmakers weten het publiek te ontwapenen met een flinke dosis humor en charme. Dit is ook te danken aan de cast: Rudd, Lilly en Douglas vormen een sympathieke drie-eenheid en ook de criminele sidekicks blijven grappig (vooral Michael Peña).

De film is meer een actiekomedie dan een superheldenfilm. Dit is prima, want het is heel moeilijk om niet te glimlachen wanneer de kleine held zijn mierenbataljon aanstuurt. Wat Ant-Man nog mooier maakt is de kleinschaligheid van het avontuur. Dit wordt perfect geïllustreerd in de climax, die zich afspeelt in een kinderkamer in plaats van de gebruikelijke metropool. Gelukkig zijn ook de verwijzingen naar andere Marvel-films dun gezaaid.

Kort samengevat: Ant-Man is de leukste, grappigste en wellicht beste Marvel-film tot nog toe.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Ant-Man:

Pluspunten Ant-Man

Ontwapenende humor, Mooie effecten, Sympathieke cast, Uitstekende muziek van Christophe Beck, Kleinschalig avontuur

Minpunten Ant-Man

-

Nuttige recensie

40 / 40 personen vinden deze recensie van Ant-Man nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series