A Quiet Place Part II (2021)

Recensie A Quiet Place Part II (2021)

A Quiet Place Part II recensie

Door Vince Christiaans op
Na het overlijden van haar man Lee (John Krasinski) gaat Evelyn (Emily Blunt) op zoek naar een veilige plek voor haar kinderen. De dreiging van de akelige wezens die op elk geluid afkomen blijft echter onverminderd groot.

In 2018 verscheen John Krasinski's veelgeprezen A Quiet Place. Een benauwende horrorfilm met sterk acteerwerk van zowel Krasinski als zijn echtgenote Emily Blunt. Het plot draaide rond monsterlijke wezens die hun verfijnde gehoor gebruikten om mensen op te sporen en te vermoorden. 


Aanvankelijk was Krasinski niet van plan om een vervolg te maken. Een wijselijk besluit, maar toen Hollywood bleef aandringen ging hij overstag. Krasinski nam zelf de schrijverstaken op zich en besloot een vervolg te maken dat trouw hoopte te blijven aan zijn voorganger.

Het resultaat is gemengd. De sfeer en het karakterwerk zijn zeker intact gebleven, maar het concept begint langzaam te vermoeien. Doordat de hoofdpersonages een manier hebben ontwikkeld om weerstand te bieden tegen de monster neemt de dreiging aanzienlijk af.

Krasinski probeert dit probleem te verhelpen door Evelyn (Emily Blunt) en haar kinderen in andere omgevingen te deponeren en door een nieuw personage te introduceren. Vooral dit laatste element is een boeiende keuze. Cillian Murphy speelt een gebroken man die tegen wil en dank voor Evelyn en haar kroost moet zorgen. 

Daarnaast richt A Quiet Place Part II zich meer op Evelyn en haar drie kinderen; Regan (Millicent Simmonds), Marcus (Noah Jupe) en een pasgeboren baby. De oudste dochter Regan neemt zelfs het voortouw wanneer zij er alleen op uit trekt om een veilig heenkomen voor haar familie te zoeken. 

Gelukkig vermijdt A Quiet Place Part II de meeste valkuilen van horrorvervolgen. De film is niet zo intiem en benauwend als het origineel, maar Krasinski toont zich wederom in staat om spanning en emotie in balans te houden. Laten we hopen dat zijn regietalenten niet in die meedogenloze franchisemachine verloren gaan.

Cast: Emily Blunt Millicent Simmonds Noah Jupe Cillian Murphy
Djimon Hounsou
Regie: John Krasinski
Genre: Thriller
Speelduur: 1:37 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van A Quiet Place Part II:

Pluspunten

Spanning, Boeiende personages, Drukkende sfeer, Muziek van Marco Beltrami, Sterk acteerwerk van Emily Blunt, Cillian Murphy, Millicent Simmonds en Noah Jupe

Minpunten

Het concept begint zijn glans te verliezen

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt A Quiet Place Part II met een 7,5 / 10.

7,5

A Quiet Place Part II is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,4 / 10.

Nuttige recensie

11 / 15 personen vinden deze recensie van A Quiet Place Part II nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van A Quiet Place Part II
Relevante films binnen het genre Thriller
7,5
Recensie Halloween Kills (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
7,5
Recensie Surge (2021)
8
Recensie Titane (2021)