A Quiet Place Part II

2021

4,5
Recensie A Quiet Place Part II (2021)

De familie Abbott heeft hun huis verlaten en moet de gevaren van de buitenwereld onder ogen komen. Het gevecht om te overleven moeten zij in stilte vervolgen nadat ze gedwongen worden zich op onbekend terrein te wagen.

A Quiet Place Part II is door op 18 juni 2021 beoordeeld met een 4,5 / 10.

Collega Jordy was lovend over A Quiet Place (2018) en idem over dit vervolg. Ik beoordeel dit vervolg óók hetzelfde als de eerste film, maar dan negatief. Was je dus fan, dan zul je dat blijven. Heb je je echter kapot zitten ergeren, dan kun je Part II beter overslaan. Consistent is de filmfranchise in ieder geval wel.

‘Consistent is de filmfranchise in ieder geval wel.’

Dochter Regan (Millicent Simmonds) gaat alleen op pad en neemt daarbij een hoofdrol aan. Ze is doofstom, wat zorgt voor conflict en contrast. Al zijn de muisstille scènes met de langzaam schuifelende bangerik dodelijk saai.
Het concept mens versus monster wordt vaak in films gebruikt. Soms worden in vervolgen vijandige mensen geïntroduceerd die misbruik maken van de apocalyptische wereld. Zo ook in A Quiet Place Part II, en ook hier is het extra conflict weer niet geslaagd.
Wanneer onze helden met de boot naar een veilig eiland varen, weet je al dat de monsters meekomen - voorspelbaar dus. Of wanneer een nieuwe bondgenoot twijfelt of het monster wel is gevolgd en even polshoogte neemt om vervolgens te worden verslonden. Het zijn van die zucht-momenten.
De simultane scènes op verschillende locaties lijken leuk, maar door het vaker te doen wordt het een gimmick.

A Quiet Place Part II is voorspelbaar. Allemaal domme keuzes van domme en onsympathieke personages. Er zit geen flow in de film, behalve dan een tergend langzame. Dit is zeker geen horror, op z'n best een thriller - zonder spanning weliswaar.
Tegen het einde denk je: maak die mensen gewoon af, start de aftiteling en eindig de marteling van de kijkers. Een deel van deze wens komt uit. Hoe A Quiet Place Part II vlot de film weet af te ronden is verfrissend.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van A Quiet Place Part II:

Pluspunten A Quiet Place Part II

Consistent, Simultane scènes, Verfrissende afronding

Minpunten A Quiet Place Part II

Dochter Regan, Muisstille scènes, Vijandige groep mensen, Voorspelbaar, Simultane scènes gimmick, Mist flow

Over A Quiet Place Part II

Regie

John Krasinski

Cast

Emily BluntMillicent SimmondsNoah JupeCillian MurphyDjimon Hounsou

Genre

Thriller

Thema

AliensApocalyps

Taal

Engels

Duur

1:37 uur

Nuttige recensie

3 / 11 personen vinden deze recensie van A Quiet Place Part II nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers