A Quiet Place (2018)

Recensie A Quiet Place (2018)

A Quiet Place recensie

Door Vince Christiaans op
Evelyn (Emily Blunt) en Lee (John Krasinski) doen er alles aan om hun kinderen te beschermen tegen agressieve wezens die afkomen op geluid.

Eerder was John Krasinski vooral bekend vanwege zijn rol als de slungelige Jim Halpert in de komische tv-serie The Office US (2005-2013). De laatste jaren is hij als acteur echter ook te zien in serieuze kost en voor A Quiet Place kruipt Krasinski zelfs achter de camera. 

Zoals de titel doet vermoeden draait deze horrorfilm om stilte. In de nabije toekomst wordt de wereld geterroriseerd door wezens met een verfijnd gehoor. Dit zintuig gebruiken ze om hun prooi op te sporen en te verslinden. Reden genoeg voor de overlevenden om zo stil mogelijk door het leven te gaan. 

Mede dankzij dit vruchtbare concept levert Krasinski een horrorfilm af waarin zelfs de kleinste veranderingen in geluidsniveaus tot hartkloppingen leiden. Het gevoel van onzekerheid wordt versterkt door het zorgvuldige sounddesign en de sfeervolle muziek van componist Marco Beltrami. 

Aan het hart van A Quiet Place ligt de dynamiek van het gezin. Deze band wordt vooral via gebarentaal en gefluister uitgebeeld. Alleen op zeldzame momenten krijgen de personages de kans om zich verstaanbaar uit te drukken. Deze ingetogen aanpak maakt A Quiet Place tot een intense en verrassend emotionele horrorfilm. 

Cast: Emily Blunt John Krasinski Noah Jupe Millicent Simmonds
Regie: John Krasinski
Genre: Thriller
Speelduur: 1:30 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van A Quiet Place:

Pluspunten

Acteerwerk Blunt, Krasinski, Simmonds en Jupe, Sfeer, Sterk concept, Spanning, Schrikmomenten, Sounddesign, Muziek van Beltrami, Locaties, Ontwerp van de wezens

Minpunten

-

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt A Quiet Place met een 8,5 / 10.

8,5

A Quiet Place is door 5 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,6 / 10.

Nuttige recensie

22 / 26 personen vinden deze recensie van A Quiet Place nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van A Quiet Place
Relevante films binnen het genre Thriller
7,5
Recensie Halloween Kills (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
7,5
Recensie Surge (2021)
8
Recensie Titane (2021)