Your Name (2017)

Recensie Your Name (2017)

Your Name recensie

Door Liselotte Gertenbach op
Een jongen en meisje, die beiden totaal verschillende levens leiden, worden na de komst van een komeet regelmatig wakker in elkaars lichaam. Ze proberen erachter te komen wat het betekent en op welke manier dit hen met elkaar 'verbindt'.

Je hoeft geen doorgewinterde anime fan te zijn om deze indrukwekkende en prachtige film te waarderen. Your Name is op elk vlak succesvol. Het heeft alles, van het intrigerende verhaal tot de sterk ontwikkelde karakters, de adembenemende animatie en het boeiende camerawerk.

Het verhaal van Your Name start met iets wat wellicht doet denken aan andere films. Echter, al snel wordt duidelijk dat Your Name veel beter is uitgewerkt dan vele andere films met een 'soortgelijk' plot. De film weet heel goed hoe het de interesse van de kijker moet vasthouden, zonder dat het terugvalt in clichés of saaie en herhalende verhaallijnen. Als kijker wordt je op de juiste momenten geraakt en moet je op de juiste momenten lachen.

Aan het einde van de film worden de nodige connecties gemaakt, maar er blijft genoeg over om als kijker over te fantaseren en na te denken. Dit ijzersterke einde maakt de film tot een van de beste geanimeerde films tot dusver gemaakt.

Your Name is alles wat hierboven beschreven is, maar bovenal gewoon ontzettend leuk. Leuk op een volwassen, doch hartverwarmende manier. Het is inmiddels al wel duidelijk, de film is een dikke aanrader!

Cast: Ryûnosuke Kamiki Mone Kamishiraishi Ryô Narita
Regie: Makoto Shinkai
Genre: Fantasie Animatie
Speelduur: 1:46 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Your Name:

Pluspunten

Prachtige cinematografie, Bijzonder camerawerk, Geweldig uitgewerkt verhaal, Goed ontwikkelde hoofdpersonages, Geweldige animatie, Weet de juiste emotie op te wekken, Volwassen, Hartverwarmend

Minpunten

-

Beoordeling

Liselotte Gertenbach beoordeelt Your Name met een 10 / 10.

10

Your Name is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 9,8 / 10.

Nuttige recensie

9 / 9 personen vinden deze recensie van Your Name nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Your Name
Relevante films binnen het genre Fantasie
9,5
Recensie Petite Maman (2021)
7
Recensie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
8,3
Recensie The Green Knight (2021)
7,2
Recensie Free Guy (2021)
7,5
Recensie The Suicide Squad (2021)
7,3
Recensie Jungle Cruise (2021)