Vice

2019

6,5
Recensie Vice (2019)

Vice verhaalt Dick Cheney's klim naar de top in de Amerikaanse politiek. Met steun van zijn machtsbeluste vrouw Lynne wordt hij de machtigste man van de Westerse wereld als vicepresident onder George W. Bush.

Vice is door op 10 maart 2019 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Vice is een film van acteurs, gericht op personages en performance. Christian Bale wordt alom geprezen om hoe hij zijn personages belichaamt - letterlijk. Met de aardige pondjes aangekomen laat Bale zich volledig oplossen in Cheney en zet hem perfect neer. De rol zelf blijft echter vrij beperkt. Cheney doet niks anders dan kleine zinnen uiten en snode plannen maken, wat van Vice een redelijk saaie biopic maakt.

Amy Adams als Lynne Cheney en Steve Carell als Donald Rumsfeld brengen meer leven in de brouwerij omdat zij simpelweg meer ruimte krijgen om vrij te acteren.

De stijl van Vice is gebaseerd op The Big Short, regisseur Adam McKay's vorige grote hit. Het onderwerp van die film is een stuk ingewikkelder dan de carrière van Cheney, wat de zijtakken en enorme uitleg die in The Big Short goed werkten, in Vice nogal overbodig zijn.

Vice is een prima vertelling van Cheney's carrière, maar is zo'n overduidelijke herhaling van McKay's formule dat het wat mij betreft blijft steken bij een gemiddelde vertoning.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Vice:

Pluspunten Vice

Christian Bale als Cheney, Tof acteerwerk

Minpunten Vice

Overbodige herhaling van succesformule, Flauw plot

Nuttige recensie

1 / 2 personen vinden deze recensie van Vice nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series