Vice

2019

8
Recensie Vice (2019)

Het waargebeurde verhaal van één van de belangrijkste Vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten: Dick Cheney.

Vice is door op 20 januari 2019 beoordeeld met een 8 / 10.

Iedereen kent de Amerikaanse oud-president George W. Bush wel. Sommige weten ook dat Dick Cheney zijn vice-president was. Maar wat voor type man Dick ongeveer geweest is zullen weinigen weten en dat is precies wat Vice laat zien. En wat blijkt: Dick was een dick eersteklas.

Het ellebogenwerk om hogerop te komen is bizar. Nu pakken wat je pakken kan, want morgen kan het voorbij zijn. Dat leek het ook voor Cheney, maar helaas kwam hij via onbenul Bush - hilarisch neergezet door Sam Rockwell - toch aan de top van de wereld te staan.

‘Dick was een dick eersteklas.’

Natuurlijk is Vice aangedikt en gedramatiseerd, maar in de basis blijven de acties en keuzes van Cheney zorgwekkend, zeker als je weet wat er allemaal voor ellende uit voortgekomen is.

Vond je The Big Short (2016) een boeiende film, dan is Vice weer een aanrader; van dezelfde regisseur Adam McKay. De structuur is hetzelfde: het bizarre verhaal achter een wereldwijd bekend gegeven, verhelderend vertelt in een vlotte film. Dat luchtige werkt bijna altijd, behalve halverwege als het verhaal sarcastisch als een eind goed, al goed lijkt af te sluiten.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Vice:

Pluspunten Vice

Ellebogenwerk, Verdiepend, Humoristisch, Bizar, Vlotte vertelling

Minpunten Vice

-

Nuttige recensie

4 / 4 personen vinden deze recensie van Vice nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series