V for Vendetta (2006)

Recensie V for Vendetta (2006)

V for Vendetta recensie

Door Jordy Gomes op
In de nabije toekomst wordt Groot-Brittannië geregeerd door een totalitaire regering dat het volk onderdrukt. De anarchist V (Hugo Weaving) is een vrijheidsstrijder die opkomt voor de bevolking en de naïeve Evey (Natalie Portman) onder zijn hoede neemt.

"Remember, remember, the Fifth of November, the Gunpowder Treason and Plot. I know of no reason why the Gunpowder Treason should ever be forgot." Dit en meer fantastische dialogen komen zo elegant uit de mond van vrijheidsstrijder V. Ze dragen samen met het maatschappelijke commentaar bij aan dit pareltje binnen het 'superhelden' genre: V For Vendetta (2006). 


V For Vendetta is gebaseerd op Alan Moore's gelijknamige stripboek en werd uitgebracht onder het DC-Vertigo label. Een kleine subcategorie van DC Comics waarin ze aparte en vaak duistere filmproducties afleveren, zoals Constantine (2005) en The Fountain (2006). Het recente succes van Joker (2019) zal hopelijk deze onconventionele kant van DC aanwakkeren om meer films te produceren, aangezien het kan leiden tot creatief sterke eindresultaten. Hieronder valt ook V For Vendetta, het perfecte voorbeeld dat 'superhelden' films meer te bieden hebben dan alleen bombastische actiescènes. Sterke thematiek met onderwerpen als onderdrukking, een corrupte regering, gerechtigheid proberen te krijgen voor het volk en hoe manipulerend de media kan zijn staan allemaal centraal. 

Hiernaast werken de twee uitmuntende acteerprestaties van Hugo Weaving & Natalie Portman hand-in-hand met een sfeervolle soundtrack en een aantal onvergetelijke momenten om V For Vendetta te laten ontpoppen als één van de meest unieke stripboek-verfilmingen van onze tijd.

Cast: Natalie Portman Hugo Weaving Stephen Rea Stephen Fry
John Hurt
Regie: James McTeigue
Genre: Thriller Science fiction
Speelduur: 2:12 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van V for Vendetta:

Pluspunten

Grauwe setting, Maatschappelijk commentaar, Verandering die Evey ondergaat, Fantastisch acteerwerk van Hugo Weaving & Natalie Portman, Sterke dialogen, Focus op drama i.p.v actie, Soundtrack, Trouw aan de sfeer van de stripboeken, Aantal onvergetelijke momenten, Onconventionele DC-film

Minpunten

-

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt V for Vendetta met een 8,5 / 10.

8,5

V for Vendetta is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 8,5 / 10.

Nuttige recensie

34 / 35 personen vinden deze recensie van V for Vendetta nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van V for Vendetta
Relevante films binnen het genre Thriller
7
Recensie Halloween Kills (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
7,5
Recensie Surge (2021)
8
Recensie Titane (2021)