Unsane (2018)

Recensie Unsane (2018)

Unsane recensie

Door Jordy Gomes op
Sawyer Valentini (Claire Foy) wordt opgenomen in een psychiatrische inrichting, waar haar stalker David Strine (Joshua Leonard) haar komt lastigvallen.

Regisseur Steven Soderbergh probeert met Unsane iets nieuws. Zo is de gehele film opgenomen met een Iphone 7 Plus en is het concept fascinerend. Is deze vrouw echt krankzinnig aan het worden of is haar stalker daadwerkelijk aanwezig? Het concept staat als een huis, maar de uitvoering is niet altijd even sterk.


Dat de film is opgenomen met een Iphone 7 Plus voegt niks toe. Er wordt geen gebruik gemaakt van unieke camerabeelden of innovatieve handelingen. Waarom Soderbergh koos om de film op te nemen met een Iphone blijft een raadsel. Unsane begint goed en de mentale toestand van Claire Foy blijft mysterieus, maar in de eerst helft valt de film in herhaling waardoor de speelduur aan je blijft knagen. Voor een redelijk korte film voelt Unsane veel langer aan. Het middenstuk is niet saai, maar ook niet enorm boeiend.

Gelukkig herpakt de tweede helft zich en krijgen we fantastische interacties tussen Claire Foy en Joshua Leonard voorgeschoteld. Dankzij uitstekend acteerwerk en interessante dialogen wordt de film naar een hoger niveau getild. Uiteindelijk weet Soderbergh een prima thriller voor te schotelen, maar met dit sterke concept had Unsane meer kunnen wezen.

Cast: Claire Foy Jay Pharaoh Joshua Leonard Juno Temple
Aimee Mullins Amy Irving
Regie: Steven Soderbergh
Genre: Thriller
Speelduur: 1:38 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Unsane:

Pluspunten

Sterk acteerwerk Claire Foy en Joshua Leonard, Goede dialogen en interacties, Interessant concept, Aantal spannende momenten

Minpunten

Langdradig, Verliest langzaam spanning, Gefilmd met een Iphone (wat niks toevoegt)

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Unsane met een 6,5 / 10.

6,5

Unsane is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7 / 10.

Nuttige recensie

10 / 13 personen vinden deze recensie van Unsane nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Unsane
Relevante films binnen het genre Thriller
7,5
Recensie Halloween Kills (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
7,5
Recensie Surge (2021)
8
Recensie Titane (2021)