Unsane

2018

6,5
Recensie Unsane (2018)

Sawyer Valentini (Claire Foy) wordt opgenomen in een psychiatrische inrichting, waar haar stalker David Strine (Joshua Leonard) haar komt lastigvallen.

Unsane is door op 26 mei 2018 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Regisseur Steven Soderbergh probeert met Unsane iets nieuws. Zo is de gehele film opgenomen met een iPhone 7 Plus en is het concept fascinerend. Is deze vrouw echt krankzinnig aan het worden of is haar stalker daadwerkelijk aanwezig? Het concept staat als een huis, maar de uitvoering is niet altijd even sterk.

‘Het concept staat als een huis. Is deze vrouw echt krankzinnig aan het worden of is haar stalker daadwerkelijk aanwezig?’

Dat de film is opgenomen met een iPhone 7 Plus voegt niks toe. Er wordt geen gebruik gemaakt van unieke camerabeelden of innovatieve handelingen. Waarom Soderbergh koos om de film op te nemen met een iPhone blijft een raadsel. Unsane begint goed en de mentale toestand van Claire Foy blijft mysterieus, maar in de eerst helft valt de film in herhaling waardoor de speelduur aan je blijft knagen. Voor een redelijk korte film voelt Unsane veel langer aan. Het middenstuk is niet saai, maar ook niet enorm boeiend.

Gelukkig herpakt de tweede helft zich en krijgen we fantastische interacties tussen Claire Foy en Joshua Leonard voorgeschoteld. Dankzij uitstekend acteerwerk en interessante dialogen wordt de film naar een hoger niveau getild. Uiteindelijk weet Soderbergh een prima thriller voor te schotelen, maar met dit sterke concept had Unsane meer kunnen wezen.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Unsane:

Pluspunten Unsane

Sterk acteerwerk Claire Foy en Joshua Leonard, Goede dialogen en interacties, Interessant concept, Aantal spannende momenten

Minpunten Unsane

Langdradig, Verliest langzaam spanning, Gefilmd met een Iphone (wat niks toevoegt)

Nuttige recensie

10 / 13 personen vinden deze recensie van Unsane nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers