Thor: Ragnarok (2017)

Recensie Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok recensie

Door Vince Christiaans op
Thor (Chris Hemsworth) wordt verbannen uit Asgard door de Goddess of Death Hela (Cate Blanchett). De dondergod komt terecht op de planeet Sakaar, waar hij wordt gedwongen om deel te nemen in arenagevechten.

De solo-avonturen van de superheld Thor zijn altijd de zwakke schakels geweest in het Marvel Universum. Dit kwartje lijkt ook te zijn gevallen bij de studio, want Thor: Ragnarok is veel minder serieus dan zijn pompeuze voorgangers. 


Om deze koerswijziging te bewerkstelligen werd Taika Waititi gekozen als regisseur. De Nieuw-Zeelander verraste ons vorig jaar met de hilarische film Hunt for the Wilderpeople, dus het is duidelijk dat Marvel met dit derde deel inzet op humor. Dit wordt bereikt door Thor wederom in een onbekende omgeving te storten. 

Een groot deel van de film speelt zich namelijk af op Sakaar. Een planeet die lijkt te zijn ge├»nspireerd door de futuristische illustraties van Chris Foss. Hier is de film op zijn best. Tijdens de bizarre situaties krijgt Hemsworth regelmatig de kans om zijn aanzienlijke komische talenten te benutten. 

Thor: Ragnarok slaagt er zeker in om een geheel nieuwe weg in te slaan, maar de constante humor ondermijnt de gewichtigheid van het verhaal. Deze onverschilligheid was beter op zijn plaats in Guardians of the Galaxy (2014). Helaas stijgt Thor: Ragnarok hierdoor niet tot de hoogtes van de beste films in het Marvel Universum.

Cast: Tom Hiddleston Benedict Cumberbatch Idris Elba Cate Blanchett
Chris Hemsworth Jeff Goldblum Tessa Thompson Karl Urban
Mark Ruffalo Anthony Hopkins Taika Waititi
Regie: Taika Waititi
Genre: Actie
Speelduur: 2:10 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Thor: Ragnarok:

Pluspunten

Luchtige aanpak, De vormgeving van Sakaar, Komisch talent van Hemsworth, Leuke rollen voor Tessa Thompson, Jeff Goldblum en Taika Waititi, Grappige bijrolletjes voor Sam Neill en Matt Damon

Minpunten

De komedie is niet altijd even sterk of op zijn plaats, De relevantie van het verhaal wordt soms ondermijnt door de humor

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Thor: Ragnarok met een 7 / 10.

7

Thor: Ragnarok is door 6 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,7 / 10.

Nuttige recensie

16 / 21 personen vinden deze recensie van Thor: Ragnarok nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Thor: Ragnarok
Relevante films binnen het genre Actie
10
Recensie Arcane - Seizoen 1 (2021)
9
Recensie De Slag om de Schelde (2020)
8,5
Recensie The Harder They Fall (2021)
7
Recensie Eternals (2021)
6
Recensie Army of Thieves (2021)
5,5
Recensie Venom: Let There Be Carnage (2021)