The Party

2017

7,5
Recensie The Party (2017)

Janet heeft net een belangrijke functie gekregen in de Britse politiek. Dit is het kroonstuk van haar carrière en dat moet gevierd worden met haar vrienden.

The Party is door op 17 september 2017 beoordeeld met een 7,5 / 10.

The Party is zo'n fijne kleine film. Ogenschijnlijk simpel, maar in die eenvoud schuilt haar kracht. Eén locatie, bescheiden budget en een handjevol personages. Maar de setting is aantrekkelijk, technische opsmuk is niet nodig en de personages zijn uiteenlopend en zeer interessant.
Iedereen speelt uitstekend, maar vooral Bill (Timothy Spall), Tom (Cillian Murphy) en April (Patricia Clarkson) stelen de show met hun acties en scherpe dialogen. De groep krijgt weinig introductie, maar gaandeweg voldoende achtergrond. Alle zeven vrienden brengen op hun eigen manier humor in het verhaal. Soms intellectueel, vaker zwart komisch.

‘Soms intellectueel, vaker zwart komisch.’

Met iets meer dan 70 minuten film is de vertelling aantrekkelijk vlot. Een lekkere samenloop van omstandigheden die steeds geloofwaardig weet te blijven. De vibe is goed en de keuze voor zwart-wit is sterk.

Theater op het witte doek; dat is misschien wel de beste omschrijving van The Party met de spelers, het verhaal en de dialogen in de hoofdrol.

Te zien op HBO Max en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Party:

Pluspunten The Party

Fijne film, Vlot, Setting, Stijl, Dialogen, Personages, Zwarte humor, Kleine dubbelzinnige titel

Minpunten The Party

-

Nuttige recensie

10 / 10 personen vinden deze recensie van The Party nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies