The One and Only Ivan (2020)

Recensie The One and Only Ivan (2020)

The One and Only Ivan recensie

Door Jordy Gomes op
Gorilla Ivan (Sam Rockwell) is de hoofdact van een kleinschalig circus onder leiding van Mack (Bryan Cranston). Ondanks dat hij zich gelukkig voelt onder zijn baasje, krijgen hij en de andere dieren steeds meer het verlangen om te leven in het wild.

Streamingdienst Disney+ trekt vooral bezoekers vanwege hun grote catalogus aan nostalgische films en series. Het aanbod voor compleet originele en nieuwe content is nog schaars en kan ook sterk variëren in kwaliteit. Zo waren ze dit jaar nog verantwoordelijk voor de afgrijselijke film Artemis Fowl (2020). Gelukkig is deze nare smaak een beetje verdwenen met de komst van The One and Only Ivan (2020), prima entertainment voor de gehele familie. 


De film is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek en gedeeltelijk waargebeurd met betrekking tot gorilla Ivan, zijn verblijf bij het circus en zijn tekenkunsten. Aan Disney de taak, die bekendstaat voor hun familie-vriendelijke aanpak, om hier wat fictieve onderdelen aan toe te voegen om zo een leuk eindresultaat te creëren. Iets waar ze deels in slagen. 

Een goede rol voor Bryan Cranston, een sterke stemmencast met o.a. Sam Rockwell, Angelina Jolie & Danny DeVito én een handjevol emotie maken dit een bovengemiddeld product voor de streamingdienst. The One and Only Ivan had oorspronkelijk in de bioscopen moeten verschijnen, iets wat is terug te zien aan de indrukwekkende CGI, maar achteraf is het misschien goed dat de film is uitgebracht op Disney+, dit om hun eigen bibliotheek te versterken. Toch moet gezegd worden dat het verhaal vrij simpel en voorspelbaar is. De korte speelduur en een gebrek aan diepgang zorgen ervoor dat dit geen film wordt die echt in je hoofd blijft hangen. 

The One and Only Ivan (2020) is wel precies zo'n film die doet wat je ervan zou kunnen verwachten. Eenvoudig vermaak met een mooie boodschap over rekening houden met de gevoelens van dieren en hoe belangrijk hun vrijheid kan zijn. Mocht je geabonneerd zijn op Disney+ dan is dit zeker een luchtige aanrader.

Cast: Bryan Cranston Sam Rockwell Angelina Jolie Danny DeVito
Helen Mirren Brooklynn Prince Chaka Khan Ron Funches
Phillipa Soo Mike White Ramón Rodríguez Ariana Greenblatt
Regie: Thea Sharrock
Genre: Avontuur Familie
Speelduur: 1:35 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The One and Only Ivan:

Pluspunten

Bryan Cranston is goed zoals altijd, Sterke stemmencast met o.a. Sam Rockwell, Angelina Jolie en Danny DeVito, Indrukwekkende CGI, Mooie boodschap over dieren vrijheid geven in de wildernis, Een handjevol emotie, Prima familie-entertainment

Minpunten

Standaard en voorspelbaar verhaal met te weinig diepgang om echt memorabel te worden

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt The One and Only Ivan met een 6,5 / 10.

6,5

The One and Only Ivan is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 6,5 / 10.

Nuttige recensie

14 / 15 personen vinden deze recensie van The One and Only Ivan nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The One and Only Ivan
The One and Only Ivan is te zien op Disney+
Relevante films binnen het genre Avontuur
7
Recensie Over the Moon (2020)
8,2
Recensie The Painted Bird (2020)
6,9
Recensie Enola Holmes (2020)
2,5
Recensie Artemis Fowl (2020)
6,5
Recensie Sonic (2020)
3
Recensie Dolittle (2020)