The Invisible Man [2020] (2020)

Recensie The Invisible Man [2020] (2020)

The Invisible Man [2020] recensie

Door Liselotte Gertenbach op
Cecilia (Elisabeth Moss) vlucht voor haar gevaarlijke partner Adrian (Oliver Jackson-Cohen), maar zelfs wanneer hij zelfmoord pleegt blijft ze bang voor wat hij haar ongezien kan aandoen.

The Invisible Man (2020) maakt geen onderdeel uit van de zogenoemde 'Dark Universe', die een film met dezelfde titel wilden produceren als onderdeel van hun allesomvattende filmuniversum waar The Mummy (2017) het begin van zou zijn. Aangezien dat universum nooit een vervolg heeft gekregen wegens de (financiƫle) teleurstelling van The Mummy, is The Invisible Man drie jaar later een onafhankelijke horror/sci-fi geworden, geproduceerd door Blumhouse.


Leigh Whannell, die betrokken is geweest bij een aantal horrorfilms, o.a. Saw, Dead Silence en Insidious, is verantwoordelijk voor de regie van The Invisible Man. Wegens zijn eerdere ervaringen met low-budget horrorfilms, velen ook geproduceerd door Blumhouse, is Whannell zeer succesvol in het overbrengen van de sci-fi elementen met weinig geld. Wellicht door het krappe budget werd er meer creativiteit gevraagd van zowel de crew als de cast, en dit is merkbaar. Whannell speelt met de onzichtbare elementen op een slimme manier, en wegens het acteertalent van Elisabeth Moss (speelt Cecilia) is dit hoogst overtuigend. De film is niet 'jumpscare heavy', maar eng en spannend op een andere manier: een onzichtbare dreiging is tastbaar en zenuwslopend. Cecilia's angst, trauma en paranoia staat centraal in de film, net zoals de reacties op haar aanhoudende wanhoop van de mensen om haar heen.

The Invisible Man is een horrorfilm met creatieve sci-fi elementen, die - wegens een talentvolle en creatieve cast en crew - een verhaal van trauma, wanhoop en angst succesvol en op een elegante wijze overbrengt.  

Cast: Elisabeth Moss Storm Reid Oliver Jackson-Cohen Harriet Dyer
Aldis Hodge
Regie: Leigh Whannell
Genre: Horror Thriller
Speelduur: 2:04 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Invisible Man [2020]:

Pluspunten

Acteerwerk, Mysterie, Creativiteit met laag budget, Overtuigend, Niet 'jumpscare heavy', Spannend

Minpunten

-

Beoordeling

Liselotte Gertenbach beoordeelt The Invisible Man [2020] met een 8,5 / 10.

8,5

The Invisible Man [2020] is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,1 / 10.

Nuttige recensie

0 / 1 personen vinden deze recensie van The Invisible Man [2020] nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Invisible Man [2020]
Relevante films binnen het genre Horror
7,5
Recensie Halloween Kills (2021)
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
6
Recensie Inferno (1980)
7
Recensie Malignant (2021)
6,5
Recensie Candyman (2021)
6,3
Recensie The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)