Taken 3

2015

7,5
Recensie Taken 3 (2015)

Bryan Mills (Liam Neeson) wordt beschuldigd van een moord die hij helemaal niet kan hebben gepleegd. Hij wordt opgejaagd door de politie en FBI, maar dat stopt hem er niet van om de daders te vinden die hem er in proberen te luizen. Daarbij maakt hij graag gebruik van zijn 'particular set of skills'.

Taken 3 is door op 11 januari 2015 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Het laatste deel van de trilogie die begon in 2008 met Taken. Taken 3 is een enorme verbetering na de teleurstelling van Taken 2 (2012) en een goede afsluiting van de trilogie. Het verhaal zit beter in elkaar, is een stuk volwassener en bovenal minder voorspelbaar. Taken 3 blijft zich natuurlijk kenmerken door een aantal brute actie scenes met soms onmogelijke gebeurtenissen, maar dat is ook weer de charme van de film. Taken 3 gaat er ook vanuit dat je de andere delen hebt gekeken aangezien de "old team" terug bij elkaar komt.

Het blijft daarnaast genieten om Liam Neeson in dit soort films te zien spelen. De trilogie van Taken heeft hij goed neergezet, alleen is de vraag of hij van het soort karakter in films af komt. Want daar waar hij bekend mee is geworden Star Wars Episode I (1999), Batman Begins (2005) en Schindler's List (1993) zijn films die de laatste jaren vooral ontbreken op zijn CV. Ik hoop dat er binnenkort een nieuwe blockbuster voorbij komt voor hem.

Te zien op Netflix, Pathé Thuis en Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Taken 3:

Pluspunten Taken 3

Waardig slot, Actie, Liam Neeson, Niet geheel voorspelbaar

Minpunten Taken 3

Onmogelijke acties, Klassieke badguy, Nietszeggende scènes

Nuttige recensie

5 / 8 personen vinden deze recensie van Taken 3 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers