Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace

2017

8
Recensie Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace (2017)

De brutale en overmoedige ekster Solan zorgt weer voor flink wat spektakel in het Noorse dorp Flåklypa. Wanneer hij hoort over de traditionele kaasrace tussen zijn eigen woonplaats en het naburige dorp Slidre, zet hij alles op alles om zich te bewijzen als een echte racekampioen.

Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace is door op 16 februari 2017 beoordeeld met een 8 / 10.

We zijn aanbeland bij het tweede avontuur van het dynamische Noorse trio Solan, Ludwig en Reodor. Na Solan & Ludwig: De Sneeuwmachine (2014) kun je niet anders dan enthousiast zijn met De Grote Kaasrace als vervolg.

Zeg stop-motion animatie en je hebt mijn interesse gewekt. Geen filmkunst groter dan dit. En De Grote Kaasrace zit uitstekend in elkaar. Mooi gemaakt, met oog voor detail, zonder de rauwe randjes te verdoezelen. Solan & Ludwig is ook sterk in verhaal. Simpel, doet wat je verwacht, maar wel kwalitatief goed. Boordevol prachtige personages, zoals onruststoker Solan, Ludwig de angsthaas en de nuchtere uitvinder Reodor.

‘Bovenal positief en kleurrijk; met veel kleine grapjes.’

Een mooie film, met ups en downs, soms even spannend, maar bovenal positief en kleurrijk; met veel kleine grapjes. Zowel leuk voor kinderen als volwassenen. Met inventieve ontknoping en een goede Nederlandse stemmencast. Selecteren als aanvulling, geen dozijn bekende Nederlanders als marketingmiddel.

Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace speelt maar in een handjevol Nederlandse filmtheaters en zal gezien de minimale animo - wij hadden een privévoorstelling - waarschijnlijk niet lang draaien. Dus heb je de tijd, ga deze aanrader van een film zien.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace:

Pluspunten Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace

Positieve boodschap, Prachtige stop-motion, Oog voor detail, Sterk verhaal, Mooie personages, Kleurrijk, Kleine grapjes, Nederlandse stemmencast

Minpunten Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace

-

Nuttige recensie

5 / 5 personen vinden deze recensie van Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series