Self/Less

2015

7
Recensie Self/Less (2015)

Damian Hayes (Ben Kingsley) is een terminaal zieke miljardair. Professor Albright (Matthew Goode) belooft dat hij Damians leven kan redden door zijn bewustzijn over te plaatsen naar een jong lichaam (Ryan Reynolds).

Self/Less is door op 16 juli 2015 beoordeeld met een 7 / 10.

Self/Less begint als een film in de klassieke science-fiction traditie: Het verhaal introduceert één fantastisch/futuristisch element in een anderzijds normale wereld en richt zich daarna op de gevolgen ervan op de mens. Helaas kiest regisseur Tarsem Singh na deze interessante introductie voor actie in plaats van ideeën.

Jammer, want de actie in Self/Less voelt niet op zijn plaats. De filmmakers proberen de omslag te verantwoorden, maar het is gewoonweg niet geloofwaardig dat het hoofdpersonage plotseling verandert in Action Man. De wending is des te teleurstellender wanneer de herboren Damian (nu in het lichaam van Reynolds) ontdekt waar zijn nieuwe lichaam vandaan komt.

De spaarzame emotionele momenten laten zien dat deze materie een memorabele en dramatische film had kunnen opleveren. Een gemiste kans dus. Al is het begrijpelijk dat een actiefilm makkelijker te verkopen is aan het bioscooppubliek dan een bedachtzaam drama. Het is dus aan te raden om je verwachtingen naar beneden te schroeven wanneer je Self/Less gaat zien. Meer dan een middelmatige actiefilm met een goed concept is het helaas niet.

Te zien op Netflix en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Self/Less:

Pluspunten Self/Less

Goed concept, Aanwezigheid Ben Kingsley en Victor Garber

Minpunten Self/Less

Te actiegericht, Humorloos

Over Self/Less

Regie

Tarsem Singh

Cast

Ryan ReynoldsMatthew GoodeBen Kingsley

Genre

SciencefictionThriller

Thema

Ouderdom

Taal

Engels

Duur

1:57 uur

Nuttige recensie

37 / 37 personen vinden deze recensie van Self/Less nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series