Self/Less

2015

7
Recensie Self/Less (2015)

Een zeer welvarende ondernemer, Damian, is aan het einde van zijn latijn. Hij heeft een kankeruitzaaiing en heeft nog maar een paar maanden te leven. Hij komt op het pad van een doktor die hem in een nieuw lichaam kan plaatsen met zijn eigen geheugen. Het is nieuw en heeft enkele bijwerkingen. Wat Damian verder ook niet weet is tegen welke prijzen anderen betalen voor zijn hebzucht om langer te leven.

Self/Less is door op 18 juli 2015 beoordeeld met een 7 / 10.

Self/Less weet een interessant onderwerp te raken, namelijk welke bijzondere, intelligente of meest creatieve mensen die we gekend hebben hadden kunnen redden door ze langer te laten leven. Neem als voorbeeld Steve Jobs, hoe anders had de wereld er dan uitgezien. Deze onderliggende gedachte maakt Self/Less voor mij een interessante notificatie, alleen tegen welke kosten.

Een klein gemis in deze film is de korte duur dat je mag genieten van sir Ben Kingsley. Niet dat Ryan Reynolds slecht speelt, alleen het is een groter genot om naar een geweldige acteur als Kingsley te kijken. Erg uitgebreid is de cast van Self/Less niet, alleen een hoop side-kicks die doctor Albright helpen in het verwezenlijken van zijn droom om mensen een langer leven te bieden.

Los van dit aspect is het plot van Self/Less uitgedacht, echter het verhaal bevatte enkele gemakkelijkheden voor de hoofdpersonages die een filmkenner er makkelijk uitpikt (bijvoorbeeld overal net op tijd weg zijn). Het gebeurde in mijn ogen net iets te vaak, maar verder is Self/Less een leuke aanrader als actiefilm om naar toe te gaan.

Te zien op Netflix en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Self/Less:

Pluspunten Self/Less

Ryan Reynolds, Ben Kingsley, Thema

Minpunten Self/Less

-

Over Self/Less

Regie

Tarsem Singh

Cast

Ryan ReynoldsMatthew GoodeBen Kingsley

Genre

SciencefictionThriller

Thema

Ouderdom

Taal

Engels

Duur

1:57 uur

Nuttige recensie

3 / 8 personen vinden deze recensie van Self/Less nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series