Jesse Gryson

Jesse Gryson Voormalig filmrecensent

Room (2016)

Recensie Room (2016)

Room recensie

Door Jesse Gryson op
Room vertelt het verhaal van Joy (Larson) en haar zoon Jack (Tremblay) die samen vastzitten in Room en hun leven moeten leiden in deze kamer. Jack als kind weet niet beter en denkt dat Room de volledige wereld is, dat alles op TV niet echt is. Op 5-jarige leeftijd hoort Jack echter de waarheid, en plots is de wereld veel groter.

Zoals we nu weten won Larson een oscar voor haar vertolking, en het is zeker verdiend. Je voelt mee met de hartverscheurende keuzes die ze moet maken voor haar kind en haarzelf. Als kijker weet je zelf niet of wat ze doet de juiste keuze is; een vertolking gemarkeerd door verscheurdheid. Tremblay aan de andere kant is een fantastische tegenspeler. Vol overtuiging en met harde emotie gespeeld; de ruwe acteerprestaties maken deze film tot wat hij is.


Wat hiermee samengaat is uiteraard de sfeer. De kamer is zo klein, maar Joy weet Jack ervan te overtuigen dat dit de wereld is, volledig uit moederliefde. De cinematografie helpt hierbij: wijde open shots zorgen dat de ruimte veel groter lijkt. Met de kinderlijke stem van Jack op de achtergrond wanen we ons in een andere wereld; wij gaan als publiek in Room geloven. De personages zijn zo sterk geschreven dat de beperkte setting juist een bonus wordt; niet de verschrikkelijke waarheid staat centraal, maar er is vooral ruimte (pun intended) voor de relatie tussen Jack en Joy, wat zeer verfrissend en effectief bleek.

Realistisch, hard en emotioneel: geloof me, je voelt je helemaal niet goed na deze film, maar hij is het bekijken zeker waard.

Cast: Brie Larson Jacob Tremblay Joan Allen William H. Macy
Sean Bridgers
Regie: Lenny Abrahamson
Genre: Drama Filmhuis
Speelduur: 1:58 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Room:

Pluspunten

Fantastische acteerprestaties, Bijzonder emotioneel; Slaat in als een mokerslag

Minpunten

-

Beoordeling

Jesse Gryson beoordeelt Room met een 9 / 10.

9

Room is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,8 / 10.

Nuttige recensie

5 / 6 personen vinden deze recensie van Room nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Room
Relevante films binnen het genre Drama
7
Recensie A Beautiful Day in the Neighborhood (2020)
8,5
Recensie Der Untergang (2004)
8,5
Recensie The  Sixth Sense (1999)
10
Recensie Grave of the Fireflies (1988)
7,5
Recensie Atlantis (2020)
7,5
Recensie Emma (2020)