Project Power (2020)

Recensie Project Power (2020)

Project Power recensie

Door Jordy Gomes op
In New Orleans wordt een nieuwe soort drugs verhandelt. Een pil die je voor vijf minuten (willekeurige) superkrachten geeft. Detective Frank (Joseph Gordon-Levitt) probeert te achterhalen waar deze handel vandaan komt. Terwijl Art (Jamie Foxx) zoekende is naar zijn ontvoerde dochter. Wie weet kruisen hun paden tijdens deze zoektocht.

Sinds 2017 probeert Project Power al van de grond te komen. Nadat het script en concept bekend werden gemaakt kwam er al snel een strijd tussen de grote studio's om de film op te kopen. De winnaar was Netflix, die uiteraard wilde meeliften op het huidige succes binnen het superhelden genre. Helaas klinkt Project Power (2020) op papier een stuk interessanter dan het eindproduct te bieden heeft. 

Dit een soort actie/misdaadfilm over het verhandelen van drugs binnen New Orleans. Het enige verschil is dat deze drugs, een pil, je voor vijf minuten voorziet van een willekeurige superkracht. Kogelvrij, onzichtbaar worden of gewoon in één keer jezelf opblazen en overlijden, je weet nooit wat je te wachten staat. Het concept brengt zoveel creatieve mogelijkheden met zich mee dat het mij een raadsel blijft waarom er werd gekozen voor zo'n standaard verhaal.

Het bedrijf dat achter de productie zit van de pillen heeft de dochter van Art (Jamie Foxx) ontvoerd en hij moet haar zien te redden. Ondertussen volgen we een detective (Joseph Gordon-Levitt) die ook probeert op te sporen waar de pillen vandaan komen. Het plot is erg voorspelbaar en wordt op handen gedragen door deze twee charismatische acteurs, zonder hun aanwezigheid was dit materiaal nog harder gefaald.

Met een budget rond de vijfentachtigmiljoen dollar heeft Netflix flink wat geld gespendeerd om Project Power te produceren. De effecten zijn, voor een film op een streamingdienst, dan ook bovengemiddeld. Desondanks mist de gehele film een vleugje creativiteit en wordt de potentie van dit concept totaal niet ingelost. Alle minpunten zijn terug te traceren naar het ondermaatste script. Geen pil met superkrachten kan iets aan deze teleurstelling veranderen.

Cast: Jamie Foxx Joseph Gordon-Levitt Dominique Fishback Machine Gun Kelly
Rodrigo Santoro Amy Landecker Allen Maldonado
Regie: Ariel Schulman Henry Joost
Genre: Actie Misdaad Superhelden Netflix
Speelduur: 1:53 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Project Power:

Pluspunten

Interessant concept met een hoop creatieve mogelijkheden, Goed acteerwerk van Joseph Gordon-Levitt & Jamie Foxx, Een hoog budget voor een Netflix film met prima effecten, Bloederig voor de liefhebber

Minpunten

De potentie voor alle creatieve mogelijkheden wordt totaal niet ingelost, Standaard en voorspelbaar verhaal, De superkrachten zijn niet zo spectaculair in beeld gebracht, Veel geforceerde (film) verwijzingen, Voelt langdradig aan ondanks de vrij korte speelduur

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Project Power met een 5,5 / 10.

5,5

Project Power is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 5,3 / 10.

Nuttige recensie

14 / 15 personen vinden deze recensie van Project Power nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Project Power
Project Power is te zien op Netflix
Relevante films binnen het genre Actie
7,8
Recensie Tenet (2020)
6
Recensie Greenland (2020)
3
Recensie Peninsula (2020)
5,5
Recensie The Old Guard (2020)
7,5
Recensie Bacurau (2020)
8,5
Recensie Inception (2010)