Project Power (2020)

Recensie Project Power (2020)

Project Power recensie

Door Kurt Velghe op
De straten van New Orleans worden onveilig gemaakt door een nieuw soort drug, Power, die de gebruiker gedurende vijf minuten superkrachten geeft. Politieman Frank gaat, samen met kleine dealer Robin, op zoek naar de producenten van de drug. Hij denkt de man achter alles gevonden te hebben in Art, maar die blijkt gewoon op zoek naar zijn dochter, die in handen gevallen is van de bende die de drug verdeelt. Met z’n drieën gaan ze het gevecht aan met de organisatie.

Als je de premisse leest en de twee hoofdacteurs bekijkt, dan zou je een spetterende actiefilm verwachten. De regisseurs echter wekken meer wan- dan vertrouwen. Hun staat van dienst is (nog) niet zo indrukwekkend en dat blijkt ook uit deze film, die wellicht te hoog gegrepen is voor beide heren.

Het helpt niet dat Foxx en Gordon-Levitt weinig stof krijgen om hun talent te tonen. Gelukkig is er Dominique Fishback als dealer Robin. Zij zorgt voor de grappige momenten als would-be rapper. Bovendien wordt er heel weinig gedaan met het op zich interessante uitgangspunt. De drug wekt bij iedereen een andere superkracht op, gebaseerd op het dierenrijk. Pas helemaal op het einde zie je een glimp van het potentieel dat hierin zit.

Voor de rest krijg je eigenlijk een behoorlijk saai verhaal met af en toe wat leuke momenten en een stevige portie actie. De scenaristen wisten precies niet zo goed wat ze met al dat materiaal moesten aanvangen en kozen dan maar voor een simpel verhaal over een trio dat tegen wil en dank moet samenwerken om een misdaadorganisatie het hoofd te bieden. Hier zat zoveel meer in. Helaas...

Cast: Jamie Foxx Joseph Gordon-Levitt Dominique Fishback Machine Gun Kelly
Rodrigo Santoro Amy Landecker Allen Maldonado
Regie: Ariel Schulman Henry Joost
Genre: Actie Misdaad Superhelden Netflix
Speelduur: 1:53 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Project Power:

Pluspunten

Goede acteurs, Een grappige Fishback, Interessant uitgangspunt

Minpunten

Zwak scenario, Saai verhaal, Slechterik legt wel heel vroeg het loodje, Verspilling van het talent van Foxx en Gordon-Levitt

Beoordeling

Kurt Velghe beoordeelt Project Power met een 5 / 10.

5

Project Power is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 5,3 / 10.

Nuttige recensie

5 / 7 personen vinden deze recensie van Project Power nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Project Power
Project Power is te zien op Netflix
Relevante films binnen het genre Actie
7,8
Recensie Tenet (2020)
6
Recensie Greenland (2020)
3
Recensie Peninsula (2020)
5,5
Recensie The Old Guard (2020)
7,5
Recensie Bacurau (2020)
8,5
Recensie Inception (2010)