On the Rocks (2020)

Recensie On the Rocks (2020)

On the Rocks recensie

Door Tom Mulder op
Wanneer Laura begint te vermoeden dat haar man en vader van haar kinderen een mogelijke affaire heeft, raakt zij door haar vader in een neerwaartse spiraal van wantrouw.

Bill Murray en regisseur Sofia Coppola waren een heel geslaagd duo met 'Lost In Translation' (2003), maar een heel stuk minder geslaagd met de Netflix film 'A Very Murray Christmas' (2015). Om alvast mijn gevoel over 'On the Rocks' te verklappen: het duo zit er tussenin. Prima, maar meer niet. 


Met Murray weet je dat je humor en heel veel charme in huis haalt, waar deze film het vooral van moet hebben. Wanneer een flinterdun verhaal weliswaar liefdevol wordt verteld maar enorm wordt uitgesmeerd  over (slechts) anderhalf uur, heb je meer nodig dan alleen een charmant acteur. Zijn chemie met Rashida Jones is gelukkig wel heel goed en geeft de film dat zachte, gelukzalige gevoel wat Lost In Translation ook heeft. De acteurs hebben duidelijk veel lol in hun werk maar het spat niet altijd van het scherm af.

Jones is OK in de clichérol van jonge moeder met een writers block. Haar dochters zijn schattig, haar man heeft een schitterende carrière maar is altijd weg: zij is bang dat ze in een sleur is geraakt. Gelukkig is dit een hele originele benadering van het moederschap (kuch). Rashida Jones houdt het klein, wat zij goed kan. Veel diepte zit er echter niet in omdat zij zich soms laat ondersneeuwen door haar omgeving, met name Murray.

'On the Rocks' is een klein verhaal met momenten van humor en vooral een hoeveelheid charme. Murray en Jones kunnen met hun chemie het dunne plot niet redden maar zorgen wel voor een throwback naar Lost In Translation zonder de kwaliteit van die film ergens te evenaren. Leuk voor de grijze, regenachtige middag.

Cast: Bill Murray Rashida Jones Marlon Wayans
Regie: Sofia Coppola
Genre: Drama Komedie
Speelduur: 1:36 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van On the Rocks:

Pluspunten

Murray & Jones hebben chemie, Zachtaardige film voor de regenachtige middag

Minpunten

Komt traag op gang, Erg dun verhaal

Beoordeling

Tom Mulder beoordeelt On the Rocks met een 6,5 / 10.

6,5

On the Rocks is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,8 / 10.

Nuttige recensie

4 / 4 personen vinden deze recensie van On the Rocks nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van On the Rocks
Relevante films binnen het genre Drama
7,5
Recensie Oasis Knebworth 1996 (2021)
9,5
Recensie Petite Maman (2021)
5,5
Recensie Mijn Beste Vriendin Anne Frank (2021)
8
Recensie Dear Comrades! (2021)
6
Recensie The Assistant (2021)
8
Recensie Druk (2021)