La La Land (2016)

Recensie La La Land (2016)

La La Land recensie

Door Rick Schuttinga op
Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Het lot brengt deze dromers samen.

La La Land durft een film te zijn waar kijkers niet voor warmlopen - althans, dat denkt men zelf. Regisseur Damien Chazelle laat zien dat je wél zit te wachten op een musical, mits stijlvol en aanstekelijk uitgevoerd. En dat is La La Land ten voeten uit.
Chazelle maakte eerder het fantastische Whiplash (2014), dus zijn talent is met deze moderne variant op de klassieke Hollywood musical definitief bewezen.

La La Land is liefde voor jazz, liefde voor zang en dans. Liefde voor romantiek. Liefde voor liefde. Want dat is wat we zien tussen Mia (Emma Stone) en Sebastian (Ryan Gosling), die twee hebben een charmante chemie. Hun liefde bevat geen clichés, is zeer geloofwaardig, het spat van het scherm in het hart van de kijker. Mannen worden verliefd op Stone, vrouwen zwijmelen weg bij Gosling.

De frivole muziek wordt aangevuld met de zangstemmen van Stone en Gosling; mooi authentiek. De film is kleurrijk en vrolijk. Sprookjesachtig, magisch, dromerig. En dat is de essentie: dromen, najagen, hopen, aanpakken en uiteindelijk slagen. La La Land is een hedendaagse musical in een retro jasje. Een ode aan iedereen die durft te dromen.

Cast: Ryan Gosling Emma Stone J.K. Simmons
Regie: Damien Chazelle
Genre: Romantiek Musical Muziek
Speelduur: 2:08 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van La La Land:

Pluspunten

Fantastische ontknoping, Spotlights, Musical voor het grote publiek, Damien Chazelle, Jazz, Emma Stone, Muziek, Sprookjesachtig

Minpunten

-

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt La La Land met een 9 / 10.

9

La La Land is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 9,2 / 10.

Nuttige recensie

5 / 5 personen vinden deze recensie van La La Land nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van La La Land
Relevante films binnen het genre Romantiek
7,5
Recensie If Beale Street Could Talk (2019)
9,3
Recensie Beauty and the Beast (1991)
6
Recensie Disobedience (2018)
8,2
Recensie Love, Simon (2018)
9
Recensie Vertigo (1959)
7
Recensie The Guernsey Literary Society (2018)