La La Land (2016)

Recensie La La Land (2016)

La La Land recensie

Door Vince Christiaans op
Mia (Emma Stone) ontmoet Sebastian (Ryan Gosling). Zij is een beginnend actrice en hij is een fanatieke jazzmuzikant. Beiden jagen ze hun droom achterna om het te maken in Hollywood.

La La Land is een ode aan een soort film dat tegenwoordig maar zelden in de bioscoop te vinden is. De musical van regisseur Damien Chazelle laat je met een stortvloed aan muziek, zang en dans beseffen hoe eentonig het huidige filmlandschap wel niet geworden is. 

De muziek (geschreven door Justin Hurwitz met teksten van het duo Pasek & Paul) is lekker vrolijk en de dansscènes worden voorzien van Mandy Moore's energieke choreografie. Damien Chazelle regisseert dit alles met zo'n zekere hand dat het lijkt alsof hij al een waslijst aan musicals op zijn CV heeft staan. 

De film scoort extra punten door de casting van Emma Stone en Ryan Gosling. De twee vormen een klassiek koppel en hun zang- en danskunsten komen in La La Land goed tot hun recht. Naast Stone en Gosling rekruteert Chazelle ook de talenten van zanger John Legend en karakteracteur J.K. Simmons.

Met La La Land brengt Damien Chazelle de ouderwetse filmmagie op muzikale wijze terug naar het witte doek. Het resultaat is een bijzondere retromusical en een absolute aanrader, zelfs voor bioscoopbezoekers die het musicalgenre liever vermijden.  

Cast: Ryan Gosling Emma Stone J.K. Simmons
Regie: Damien Chazelle
Genre: Romantiek Musical Muziek
Speelduur: 2:08 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van La La Land:

Pluspunten

Sterke regie, Catchy muziek, Energieke en geestige choreografie, Acteer-, zang- en danskunsten van Stone en Gosling, Vrolijk, Romantiek, Humor, Mooie sets

Minpunten

-

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt La La Land met een 9 / 10.

9

La La Land is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 9,2 / 10.

Nuttige recensie

19 / 21 personen vinden deze recensie van La La Land nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van La La Land
Relevante films binnen het genre Romantiek
7,5
Recensie Last Christmas (2019)
9
Recensie Portrait de la Jeune Fille en Feu (2019)
7,5
Recensie Leto (2019)
6,5
Recensie Gloria Bell (2019)
7
Recensie The Beast in the Jungle (2019)
7,5
Recensie If Beale Street Could Talk (2019)