Kingsman: The Golden Circle

2017

7
Recensie Kingsman: The Golden Circle (2017)

De Kingsman moeten ditmaal samenwerken met hun Amerikaanse neven de Statesman. Samen hebben zij de taak om geheime organisatie The Golden Circle te ontmaskeren en de wereld te redden.

Kingsman: The Golden Circle is door op 24 september 2017 beoordeeld met een 7 / 10.

Regisseur Matthew Vaughn wist ons meerdere malen te verrassen met films als Kick-Ass (2010), X-Men: First Class (2011) & Kingsman: The Secret Service (2015). Nog nooit eerder heeft Vaughn een vervolg op één van zijn films geregisseerd. Dit verandert met de komst van Kingsman: The Golden Circle.

De Kingsman films zijn gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Mark Millar. Dit is ook de reden waarom de Kingsman films heerlijk overdreven zijn als het gaat om de actiescènes. The Golden Circle doet er nog een schepje bovenop en trakteert ons op een heerlijk spektakel met de meest absurde gadgets. Denk aan een paraplu als schild of honkballen als granaten.

‘Heerlijk overdreven in zijn uitvoering, maar de lat van zijn voorganger wordt helaas nooit geëvenaard.’

Ondanks het geweldige spektakel weet The Golden Circle niet de lat van de eerste film te overtreffen. Er worden een hoop nieuwe personages geïntroduceerd, maar de film weet niet iedereen op een effectieve manier te benuttigen. Neem Channing Tatum als voorbeeld. Een personage dat alleen wordt opgezet zodat hij een grote rol kan spelen in een derde Kingsman film.

Uiteindelijk is The Golden Circle simpele entertainment. Een film die alles uit de kast haalt om het publiek te vermaken. En soms is jezelf vermaken meer dan genoeg.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Kingsman: The Golden Circle:

Pluspunten Kingsman: The Golden Circle

Regie van Matthew Vaughn, Heerlijke overdreven actiescènes, Absurde gadgets, Terugkerende cast, Enkele nieuwe personages, Bijrol van Elton John, Gebruik van muziek, Soundtrack van Henry Jackman

Minpunten Kingsman: The Golden Circle

Niet samenhangend verhaal, Personages die niet worden benuttigd, Soms wat Langdradig, Te lange speelduur

Nuttige recensie

20 / 22 personen vinden deze recensie van Kingsman: The Golden Circle nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series