Kingsman: The Golden Circle

2017

6,5
Recensie Kingsman: The Golden Circle (2017)

Wanneer The Kingsman volledig worden weggevaagd door de schimmige organisatie The Golden Circle, moeten Eggsy (Taron Egerton) en Merlin (Mark Strong) samenwerken met hun Amerikaanse tegenhangers The Statesman om de wereld te redden.

Kingsman: The Golden Circle is door op 21 september 2017 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Kingsman: The Secret Service (2014) was een persiflage op de klassieke James Bond-films die beter bleek te zijn dan de meeste avonturen van deze superspion. In dit vervolg dikt regisseur Matthew Vaughn de actie en de schunnigheid nog eens extra aan, maar helaas lukt het hem niet om deze film te voorzien van de energie die het origineel zo speciaal maakte. Kingsman: The Golden Circle zit propvol interessante elementen die nooit een samenhangend geheel vormen.

De film wordt gered door spetterende actiescènes, absurde humor en een sympathieke cast. Onder leiding van Taron Egerton keert het gros van de overlevende personages terug voor dit nieuwe avontuur. Zelfs Colin Firth - die in het vorige deel een kogel kopte - duikt weer op als Eggsy's mentor Harry Hart. De verleiding om Firth terug te brengen is begrijpelijk, maar zijn inclusie is bovenal overbodig.

Wederom vindt Vaughn tijd voor zijn hardhandige maatschappelijke commentaar, al voelt de cartooneske Amerikaanse president, gespeeld door Bruce Greenwood, in de tijd van Donald Trump nogal achterhaald. Een terugkerende zwakte in Kingsman: The Golden Circle. Jammer genoeg komt dit vervolg de belofte van zijn gewaagde voorganger niet na.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Kingsman: The Golden Circle:

Pluspunten Kingsman: The Golden Circle

Geweldige actiescènes, Geinig maatschappelijk commentaar, Sterke cast, Leuke bijrol voor Elton John

Minpunten Kingsman: The Golden Circle

Lange speelduur, Onsamenhangend, Veel overbodige elementen, Veel personages hebben niets te doen

Nuttige recensie

12 / 13 personen vinden deze recensie van Kingsman: The Golden Circle nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series