I See You

2020

6,5
Recensie I See You (2020)

Het huwelijk van Jackie (Helen Hunt) & Greg (Jon Tenney) ligt op een laag pitje en de spanningen lopen hoger op wanneer er onverklaarbare gebeurtenissen plaatsvinden in hun huis.

I See You is door op 2 juni 2020 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Het heeft even mogen duren, maar de bioscopen zijn weer geopend en daarmee komt ook de eerste nieuwe release: I See You. De film behoudt denk het best zijn impact door geen trailer of ander beeldmateriaal te hebben gezien. Hierdoor blijven de verrassingen overeind staan.

‘Wat begint als een standaard thriller eindigt toch enigszins op een originele manier.’

I See You moet het namelijk hebben van zijn onvoorspelbaarheid en de onthullingen in de tweede helft. Wat begint als een standaard thriller eindigt toch enigszins op een originele manier, allemaal door met de verwachtingen van de kijker te spelen. Door het gebruik van verschillende perspectieven krijgt het verhaal ineens een compleet andere draai, en worden sommige rollen omgedraaid om zo de context van bepaalde scènes te veranderen. Het komt voornamelijk door deze aanpak dat I See You dan toch als een bovengemiddelde thriller bestempeld mag worden.

Het is niet nodig om jezelf te haasten naar de bioscoop omdat je de film gelijk moet zien. In alle eerlijkheid is I See You misschien meer geschikt voor een Netflix-avondje op de bank, desalniettemin is deze kleinschalige thriller toch het aanraden waard. Al is het maar om het vleugje originaliteit te zien van de tweede helft.

Te zien op Netflix en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van I See You:

Pluspunten I See You

Interessant concept, Camerawerk, Soundtrack, Tweede helft en de onthullingen, Gebruik van verschillende perspectieven om het verhaal een nieuwe draai te geven

Minpunten I See You

De eerste helft is een standaard thriller, Wat vergezochte momenten, Meer geschikt voor een Netflix-avondje op de bank

Nuttige recensie

10 / 10 personen vinden deze recensie van I See You nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers