Hereditary

2018

9
Recensie Hereditary (2018)

Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin.

Hereditary is door op 8 juni 2018 beoordeeld met een 9 / 10.

De makers van Hereditary begrijpen dat horror een onderhuids kruipend gevoel is. Er ligt continu dreiging op de loer en het verhaal bevat ruim voldoende pieken - waaronder schitterende horror-momenten.

De film bouwt langzaam op, maar doet dat wel zorgvuldig - let op de indrukwekkende overgangen. Bevat al vroeg in de film een verrassende wending van groot formaat die de gezinsverhoudingen op scherp zet. Toni Collette speelt sterk de hoofdrol van de verstrooide, bijna labiele moeder.

‘Een nachtmerrie waar je gelukkig na twee uur uit mag ontwaken.’

Hereditary doet het ook goed als familiethriller. De chemie tussen de vier gezinsleden is pakkend. De dynamiek nog interessanter. Het boeit wat hen overkomt, wat ze elkaar aandoen en tegen elkaar zeggen. Je geeft om ze. En als het dan letterlijk van kwaad tot erger gaat leef je met ze mee.

Wordt alsmaar spannender richting eind, maar het verhaal is voorzien van een flinterdunne ontknoping. Een minuscule voorzet wordt gegeven, waardoor slot te ver weg staat van de opbouw.
Desondanks is Hereditary door de snijdende sfeer een regelrechte aanrader. Een nachtmerrie waar je gelukkig na twee uur uit mag ontwaken.

Te zien op Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Hereditary:

Pluspunten Hereditary

Gevoel, Dreiging, Schitterende horror, Opbouw, Gezinsverhoudingen, Spannend

Minpunten Hereditary

Ontknoping

Over Hereditary

Regie

Ari Aster

Cast

Toni ColletteAlex WolffGabriel Byrne

Genre

Horror

Thema

OverlijdenRouwBovennatuurlijk

Taal

Engels

Duur

2:06 uur

Nuttige recensie

5 / 9 personen vinden deze recensie van Hereditary nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere horrorfilms en -series