Jasper Kruithof

Jasper Kruithof Voormalig filmrecensent

Hereditary (2018)

Recensie Hereditary (2018)

Hereditary recensie

Door Jasper Kruithof op
Nadat Annie haar moeder heeft begraven weet ze bij thuiskomst moeilijk houding te geven bij dit verlies. De relatie met haar moeder is weinig liefdevol geweest. Ondanks de breuk met haar moeder heeft ze haar in huis genomen om voor haar te zorgen toen haar ziekte hier om vroeg. Al gauw wordt duidelijk dat haar moeder nog niet klaar was op deze wereld.

Herenditary staat als een miniatuur-huisje. De film is met veel zorg en liefde in elkaar gezet, zoals Annie (Toni Collette) haar miniatuur-stillevens in de film creĆ«ert. Herenditary is prachtig geschoten en leunt veel op de solide Toni Collette en Gabriel Byrne. 

Wanneer Annie opnieuw een groot verlies te verwerken krijgt, worden de verhoudingen binnen het gezin onder spanning gezet. De sterke dialogen die volgen zijn indrukwekkend, waarbij Alex Wolff als Peter tussen Collette en Byrna prima mee kan. Hierdoor verveelt de film niet, maar kan deze ook nooit echt boeien. Het kabbelt voort naar een gemakkelijk einde. Het einde welke behalve vergezocht ook onbevredigend aanvoelt. 

Technisch is er weinig aan te merken op Herenditary. Ari Aster legt zorgvuldig een puzzel uit, welke je uitnodigt na te denken hoe het verhaal zich zal ontvouwen. In de ruim twee uur(!) durende film neemt Aster zoveel tijd voor de opbouw, waardoor het einde gehaast en onsamenhangend overkomt. Hij lijkt hier letterlijk in tijdnood te komen.

Herenditary is uiterst sfeervol, onderhoudend en doet wat je van een horror verwacht. Het verhaal is jammergenoeg te onsamenhangend om diepe indruk te maken.

Cast: Toni Collette Alex Wolff Gabriel Byrne
Regie: Ari Aster
Genre: Horror
Speelduur: 2:06 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Hereditary:

Pluspunten

Toni "Shelley Duval" Collette

Minpunten

Warrig en onsamenhangend

Beoordeling

Jasper Kruithof beoordeelt Hereditary met een 6 / 10.

6

Hereditary is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,6 / 10.

Nuttige recensie

7 / 9 personen vinden deze recensie van Hereditary nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Hereditary
Relevante films binnen het genre Horror
7,5
Recensie Halloween Kills (2021)
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
6
Recensie Inferno (1980)
7
Recensie Malignant (2021)
6,5
Recensie Candyman (2021)
6,3
Recensie The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)