Glass (2019)

Recensie Glass (2019)

Glass recensie

Door Jordy Gomes op
David Dunn (Bruce Willis), Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) en Elijah Price (Samuel L. Jackson) worden behandelt in een psychiatrische inrichting.

Regisseur M. Night Shyamalan wist eerder te verrassen met Unbreakable (2000) & Split (2016). Nu komen de personages uit beide films samen in dit slotstuk van de trilogie, Glass (2019).


Wederom gaat Shyamalan met fascinerende thema's aan de haal over onze wereld en mensen met superkrachten. Zit het allemaal tussen de oren van onze hoofdpersonages of zijn ze daadwerkelijk hoogbegaafd? De film laat je op sommige momenten twijfelen dankzij een deconstructie van psychiater Dr. Ellie Staple (Sarah Paulson). Helaas bevat Glass onwijs veel expositie dat keer op keer alles voor de kijker tot in de puntjes moet uitleggen. Hierdoor wordt het geheel minder effectief. De belangrijkste regel 'show, don't tell' lijkt te zijn vergeten. Desondanks blijft Glass overeind staan dankzij fantastisch acteerwerk van James McAvoy en Samuel L. Jackson. Beide personages krijgen genoeg scènes waarin hun mentale en fysieke krachten de kans krijgen om te stralen.

De uiteindelijke conclusie van de film is gewaagd en Shyamalan weet weer met de verwachtingen van de kijker te spelen. Glass is een prima eind voor de trilogie, maar weet minder indruk te maken dan zijn voorgangers.

Cast: Bruce Willis Samuel L. Jackson James McAvoy
Regie: M. Night Shyamalan
Genre: Thriller
Speelduur: 2:09 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Glass:

Pluspunten

Fascinerende thema's over superkrachten in onze wereld, Sterk acteerwerk van James McAvoy en Samuel L. Jackson, Interacties tussen de drie hoofdpersonen, Conclusie en uiteindelijke boodschap van de film

Minpunten

Veel onnodige expositie, Een plotwending teveel, Komt niet soepel samen, Hoe het verhaal van David Dunn wordt afgesloten

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Glass met een 6,5 / 10.

6,5

Glass is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,3 / 10.

Nuttige recensie

7 / 10 personen vinden deze recensie van Glass nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Glass
Relevante films binnen het genre Thriller
7,8
Recensie The Invisible Man (2020)
8,5
Recensie The  Invisible Man (1933) (1933)
9,5
Recensie Uncut Gems (2020)
8,5
Recensie Parasite (2019)
7,8
Recensie Doctor Sleep (2019)
8,5
Recensie V for Vendetta (2006)