Glass (2019)

Recensie Glass (2019)

Glass recensie

Door Jasper Kruithof op
Wanneer Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) in bewaring is gesteld, wordt een experimentele behandeling gestart. De aanwezigheid van David Dunn (Bruce Willis) en Elijah Price (Samuel L. Jackson), die hetzelfde programma volgen, zorgen voor een explosieve situatie.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense (1999) en zette de samenwerking met Bruce Willis gretig voort in Unbreakable (2000). Na een reeks van matige ontvangen films verraste M. Night Shyamalan met Split in 2016, waarna hij in de film hintte naar Unbreakable met een cameo van Bruce Willis. Met Glass nu de voltooiing van dit ongewone drieluik.


Glass trapt af waar Split (2016) eindigt, wanneer Keivn Wendell Crumb (McAvoy) in bewaring wordt geplaatst. In een speciale inrichting volgt een experimentele behandeling waaraan Dunn (Willis) en Mr. Glass (Jackson) eveneens worden blootgesteld. Hierin worden hun superkrachten in twijfel getrokken door intensief in te gaan op de psyche van de personages. Bezitten zij superkrachten of is dit slechts een toevallige samenloop van omstandigheden geweest?

Met de optredens van McAvoy, Willis en Jackson zet M. Night Shyamalan hoog in en kan hij rekenen op een solide prestatie. Echter kan de inzet van de drie verdienstelijke acteurs niet verbloemen dat aan het verhaal het nodige schort. Het siert te regisseur een eigen universum te scheppen, maar door het gebrek aan diepgang blijft een vrij matige vertoning over. 

Cast: Bruce Willis Samuel L. Jackson James McAvoy
Regie: M. Night Shyamalan
Genre: Thriller
Speelduur: 2:09 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Glass:

Pluspunten

Visueel in orde

Minpunten

Matig verhaal

Beoordeling

Jasper Kruithof beoordeelt Glass met een 6,5 / 10.

6,5

Glass is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,3 / 10.

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Glass nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Glass
Relevante films binnen het genre Thriller
7,8
Recensie The Invisible Man (2020)
8,5
Recensie The  Invisible Man (1933) (1933)
9,5
Recensie Uncut Gems (2020)
8,5
Recensie Parasite (2019)
7,8
Recensie Doctor Sleep (2019)
8,5
Recensie V for Vendetta (2006)