Get Hard (2015)

Recensie Get Hard (2015)

Get Hard recensie

Door Vince Christiaans op
Een rijke zakenman (Will Ferrell) wordt wegens fraude veroordeeld tot een gevangenisstraf. Hij roept de hulp in van de autowasser Darnell (Kevin Hart) om zich voor te bereiden op het leven achter de tralies.

In Get Hard bundelen Kevin Hart en Will Ferrell hun komische krachten. Dit levert een handjevol lachwekkende momenten op die doen denken aan Trading Places (1983) met Eddie Murphy en Dan Aykroyd. Zo grappig en gevat als die film is Get Hard echter nooit.

De hoofdrolspelers treden in deze film niet ver buiten hun comfort zone. Will Ferrells oppervlakkige Wall Street typetje lijkt wel erg veel op Ron Burgundy uit de Anchorman films. Kevin Hart doet het iets beter. Vooral omdat zijn rol (een autowasser die zich voordoet als ex-gedetineerde) hem meer materiaal geeft om mee te werken.

De filmmakers proberen te scoren met grappen over homoseksualiteit, racisme en de verschillen tussen arm en rijk. Dat zijn vruchtbare onderwerpen voor een komedie, maar de makers zijn niet in staat om deze op een intelligente wijze op de hak te nemen. De humor blijft daardoor schreeuwerig en flauw.

Get Hard beschikt over alle ingrediƫnten voor een scherpe komedie. Helaas werkt de film niet vaak genoeg op de lachspieren. Jammer, want Hart en Ferrell beschikken over genoeg chemie en komisch talent om een oprecht grappige film te maken. Met Get Hard is dat niet gelukt.

Cast: Kevin Hart Will Ferrell T.I. Harris Alison Brie
Craig T. Nelson John Mayer Edwina Findley
Regie: Ethan Cohen
Genre: Komedie
Speelduur: 1:40 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Get Hard:

Pluspunten

Chemie tussen Hart en Ferrell, Een handjevol grappige momenten

Minpunten

Flauwe en schreeuwerige humor

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Get Hard met een 5,5 / 10.

5,5

Get Hard is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 5,5 / 10.

Nuttige recensie

37 / 37 personen vinden deze recensie van Get Hard nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Get Hard
Relevante films binnen het genre Komedie