Gerald's Game (2017)

Recensie Gerald’s Game (2017)

Gerald's Game recensie

Door Vince Christiaans op
Tijdens een vrijpartij ketent Gerald (Bruce Greenwood) zijn vrouw Jessie (Carla Gugino) met handboeien aan een bed. Voor Jessie verandert dit avontuurtje in een marteling als Gerald plotseling overlijdt aan een hartaanval.

2017 gaat de boeken in als het jaar van Stephen King. Zijn boekenreeks The Dark Tower zag na jaren ontwikkeling eindelijk het witte doek en de remake van IT trekt nog altijd volle zalen. Daarnaast presenteert Netflix later deze maand een verfilming van het verhaal 1922


Eén ding is zeker, Gerald's Game is niet het makkelijkste boek om te verfilmen. Het verhaal speelt zich grotendeels af in het hoofd van een dame die is vastgekluisterd aan een bed, terwijl haar overleden man wordt aangevreten door een zwerfhond. Toch weet regisseur Mike Flanagan genoeg spanning uit dit vetarme plot te persen.  

Dit succes is vooral te danken aan het intense acteerwerk van Carla Gugino als Jessie. Naarmate de angst, honger en dorst hun tol beginnen te eisen keert zij steeds meer in zichzelf. Ook wij ontsnappen heel even uit Jessies benarde situatie, alleen om geconfronteerd te worden met de nachtmerries uit haar verleden. 

Deze interludes verdiepen de complexiteit van Gugino's personage en zorgen ervoor dat de film nooit saai wordt. Flanagans toewijding aan karakterontwikkeling maakt Gerald's Game tot een robuuste King-verfilming én een effectieve psychologische horrorfilm.

Cast: Carla Gugino Bruce Greenwood Henry Thomas Carel Struycken
Kate Siegel Chiara Aurelia Jon Arthur
Regie: Mike Flanagan
Genre: Thriller Boekverfilming Netflix
Speelduur: 1:43 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Gerald's Game:

Pluspunten

Indrukwekkend acteerwerk van Carla Gugino, Spanning, Effectieve horrorscènes, Sterk acteerwerk van o.a. Bruce Greenwood en Henry Thomas, Knipoog naar The Dark Tower

Minpunten

De epiloog is een beetje vergezocht

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Gerald's Game met een 8 / 10.

8

Gerald's Game is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,8 / 10.

Nuttige recensie

13 / 14 personen vinden deze recensie van Gerald's Game nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Gerald's Game
Relevante films binnen het genre Thriller
7,5
Recensie Halloween Kills (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
7,5
Recensie Surge (2021)
8
Recensie Titane (2021)