Gerald's Game (2017)

Recensie Gerald’s Game (2017)

Gerald's Game recensie

Door Liselotte Gertenbach op
Een poging om spanning terug te brengen in het huwelijk van een getrouwd koppel komt abrupt ten einde als Gerald tijdens een seksueel 'spel' plotseling overlijdt. Zijn vrouw Jessie, nog vastgeketend aan het bed, moet op meer dan één manier zien te overleven.

Wederom krijgen we hier een verfilming van een Stephen King boek. Na het succes van IT en de middelmatige The Dark Tower, is het ditmaal Gerald's Game die ons door Netflix aangeboden wordt.

Gerald's Game stelt allerminst teleur. De simpele verhaallijn zou opzichzelfstaand niet werken, maar wordt hier aangevuld door de ijzersterke karakterontwikkeling van hoofdpersonage Jessie. Gedurende de film worden er een aantal flashbacks geïntroduceerd die actief bijdragen aan haar ontwikkeling. Haar keuzes, gedrag en terugkerende visioenen worden door deze flashbacks duidelijker voor de kijker. Carla Cugino speelt Jessie met de volle overtuiging. Geen moment twijfel je aan haar oprechte angst, frustratie, schaamte en verdriet.

Naarmate de film vordert worden de flashbacks van Jessie vermengt met het heden, haar visioenen en grootste angsten. Dit zorgt voor een visueel fascinerend en emotioneel einde die her en der ten prooi valt aan een knagend gevoel van onwaarschijnlijkheid. Desondanks zet het je wel degelijk aan het denken.
 
Gerald's Game is een psychologische thriller met visueel fascinerende scènes, genoeg spanning en een goed ontwikkeld hoofdpersonage die fantastisch gespeeld wordt.

Cast: Carla Gugino Bruce Greenwood Henry Thomas Carel Struycken
Kate Siegel Chiara Aurelia Jon Arthur
Regie: Mike Flanagan
Genre: Thriller Boekverfilming Netflix
Speelduur: 1:43 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Gerald's Game:

Pluspunten

Visueel interessant, Acteerprestatie van Carla Cugino, Regie van Mike Flanagan, Sterke karakterontwikkeling, Goed gebruik van flashbacks, Psychologisch, Spannend

Minpunten

Het einde komt wat onwaarschijnlijk over

Beoordeling

Liselotte Gertenbach beoordeelt Gerald's Game met een 7,5 / 10.

7,5

Gerald's Game is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,8 / 10.

Nuttige recensie

5 / 7 personen vinden deze recensie van Gerald's Game nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Gerald's Game
Relevante films binnen het genre Thriller
7,5
Recensie Halloween Kills (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
7,5
Recensie Surge (2021)
8
Recensie Titane (2021)