Fyre

2019

8
Recensie Fyre (2019)

Het waargebeurde verhaal over een gigantisch festival dat uitliep op een regelrechte ramp.

Fyre is door op 1 februari 2019 beoordeeld met een 8 / 10.

In 2012 verscheen de komediefilm Project X, waar een studentenfeest uitloopt op chaos en ravage. Stel je eens voor: een soortgelijke gebeurtenis, maar dan op grote schaal met een budget van tientallen miljoenen op een 'onbewoond eiland' bij de Bahama's. Deze waargebeurde documentaire gaat over het geplande Fyre Festival dat in 2017 moest plaatsvinden voor de elite.

‘Een fascinerend kijkje achter de schermen bij één van de grootste projecten die in duigen is gevallen.’

De documentaire bestaat uit drie onderdelen. De aanloop naar het festival toe, wat er uiteindelijk is fout gegaan en de gevolgen hiervan. De promotievideo die wordt getoond in de docu is prachtig en laat zien hoe dit festival werd verkocht aan de consument. Beroemde modellen als Gigi Hadid & Emily Ratajkowski lopen in bikini rond, grote artiesten zoals Major Lazer moesten langskomen en er zouden villa's zijn voor alle gasten. De realiteit? De modellen waren simpelweg een marketing strategie, de artiesten niet betaald en de gasten sliepen in tenten.

Fyre: The Greatest Party That Never Happened toont hoe een arrogante ondernemer (Billy McFarland) liegt, bedriegt en fraude pleegt om deze 'droom' werkelijkheid te maken. Een fascinerend kijkje achter de schermen bij één van de grootste projecten dat in duigen is gevallen.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Fyre:

Pluspunten Fyre

Fascinerend onderwerp, Onderverdeling in drie hoofdstukken (opbouw festival, tijdens het festival, na afloop/gevolgen), Voelbare spanning, Kijkje achter de schermen hoe de medewerkers dit hebben doorstaan

Minpunten Fyre

-

Nuttige recensie

22 / 24 personen vinden deze recensie van Fyre nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series