Finch

2021

8
Recensie Finch (2021)

Het gat in de ozonlaag is zo groot geworden dat de mensheid sterft zodra ze te lang blootgesteld worden aan de UV-stralen van de zon. Finch probeert in zijn eentje te overleven, samen met zijn hond Goodyear en zijn robotvriendje Dewey. Hij is stervende en wil niet dat Goodyear aan zijn lot overgelaten wordt. Daarom maakt hij Jeff, een robot met als enige doel te zorgen voor Goodyear. Samen gaan ze op stap...

Finch is door op 27 november 2021 beoordeeld met een 8 / 10.

Regisseur Miguel Sapochnik presenteert een prachtig in beeld gebrachte post-apocalyptische wereld met steden die half bedolven liggen onder het zand en hevige stormen die een constante bedreiging vormen voor de overlevenden. De gecreëerde wereld ziet er fantastisch uit en wordt heel mooi in beeld gebracht.

‘Er zit genoeg variatie in deze film om te blijven boeien.’

In die wereld maken we kennis met de immer sympathieke Tom Hanks als Finch, een eenzaat die zijn hond koste wat het kost wil redden als hij sterft. De UV-stralen zijn namelijk dodelijk voor mens en dier. En daar is Jeff, een schitterende motion capture-prestatie van Caleb Landry Jones. De momenten tussen Finch en Jeff zijn grappig en vertederend mooi tegelijk.

Ik las diverse recensies die niet zo positief waren over deze Finch. Ikzelf heb me geen moment verveeld. Hanks is goed zoals altijd en de creatie van de robot Jeff is fantastisch. Bovendien zit er genoeg variatie in om te blijven boeien. En dat vind ik behoorlijk straf voor een film die slechts bevolkt wordt door vier personages.

Te zien op Apple TV+

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Finch:

Pluspunten Finch

Prachtige wereld, Cinematografie, Tom Hanks, Jeff de robot, Veel variatie, Humor

Minpunten Finch

Personage van Finch had iets meer uitgewerkt mogen worden

Nuttige recensie

2 / 5 personen vinden deze recensie van Finch nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series