Eddie the Eagle

2016

8,5
Recensie Eddie the Eagle (2016)

Amateur schansspringer Michael "Eddie" Edwards (Taron Egerton) droomt ervan om mee te doen aan de Olympische Spelen. Hij wordt geholpen door de aan lager wal geraakte coach Bronson Peary (Hugh Jackman).

Eddie the Eagle is door op 5 april 2016 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Schansspringen. Je moet het maar durven. Iedereen die het waagt om met snelheden tot wel 130 km per uur op ski's door de lucht te razen is voor mij al een winnaar. Zo ook Eddie 'The Eagle' Edwards, die ondanks zijn geringe prestaties furore maakte op de Olympische Winterspelen van 1988.

Eddie beschikt over het hart van een topatleet, maar niet over het benodigde talent. Toch laat hij zich niet tegenhouden. Dit maakt de film tot een ode aan de underdog. Het verhaal van Eddie The Eagle hebben we al tientallen keren gezien, maar het wordt zelden verteld met zoveel hartstocht.

Taron Egerton speelt Eddie met een charme die doet denken aan Tom Hanks in Forrest Gump (1994). Zijn tegenspeler Hugh Jackman combineert humor en tragiek in zijn rol als een gevallen topatleet. De bijrollen zijn van hetzelfde kaliber, met als hoogtepunt de verrassende aanwezigheid van Christopher Walken.

Net zoals je geen fan hoeft te zijn van Amerikaanse geschiedenis om Forrest Gump te waarderen, hoef je ook geen sportfanaat te zijn om te genieten van Eddie The Eagle. Als deze optimistische film je niet inspireert om je helemaal in je passies te storten, ongeacht het resultaat, dan kan geen enkele film dat.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Eddie the Eagle:

Pluspunten Eddie the Eagle

Feelgood film, Humor, Sterke rollen voor Egerton en Jackman, Leuke bijrollen, Inspirerend, Soundtrack doet denken aan Vangelis' muziek voor Chariots of Fire, Bo Derek

Minpunten Eddie the Eagle

-

Nuttige recensie

41 / 41 personen vinden deze recensie van Eddie the Eagle nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies