Eddie the Eagle

2016

8,5
Recensie Eddie the Eagle (2016)

Een briljante, grappige en serieuze verfilming van het leven van Eddie 'The Eagle': de Britse schansspringer die wereldberoemd werd tijdens de Olympische Winterspelen van 1988 in Calgary.

Eddie the Eagle is door op 5 april 2016 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Eddie The Eagle is, in alle opzichten, een welkome verrassing. Het is zeldzaam dat ik met zo'n ontzettende grijns op m'n gezicht in de bios zit, want de meeste films van de laatste tijd zijn sporadisch grappig. De humoristische, doch serieuze manier waarop het leven van deze iconische schansspringer in beeld is gebracht, is typisch Brits en ik hou daar van! Geen saaie sportfilm, geen onmogelijke prestaties, maar een leuke verfilming gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

De wijze waarop Eddie (Egerton) zijn ultieme doel, Olympiër worden, van jongs af aan nastreeft is gewoon leuk: niet te moeilijk, simpel en effectief. Samen met z'n ietwat botte, niet geheel gekwalificeerde trainer Bronson (Jackman) komt het verhaal tot leven en krijgt een extra laag diepgang, inclusief keiharde tegenslagen en bijbehorende emoties. De rest van de personages, inclusief de gehele Britse equipe en de ouders van Eddie, zijn ook stuk voor stuk pareltjes.

De soms ogenschijnlijke onnozelheid en absurditeit van het geheel maakt Eddie The Eagle tot mijn absolute feel-good movie van de afgelopen maanden. Zeker een record voor zo'n kleine film die alle lof verdient!

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Eddie the Eagle:

Pluspunten Eddie the Eagle

Effectieve super soundtrack, Taron Egerton is briljant, Beste feel-good movie van de laatste tijd

Minpunten Eddie the Eagle

-

Nuttige recensie

7 / 8 personen vinden deze recensie van Eddie the Eagle nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies