Eddie the Eagle

2016

8
Recensie Eddie the Eagle (2016)

Een jongen die in geen enkele sport echt goed is, doet er alles aan om zijn Olympische droom te verwezenlijken. Zelfs als dat betekent dat hij zijn leven moet wagen op een zeventig meter hoge schans.

Eddie the Eagle is door op 5 april 2016 beoordeeld met een 8 / 10.

Bijna dertig jaar na het Olympische avontuur van Eddie 'The Eagle' Edwards, kan hij een film over zijn dromen aan zijn erelijst toevoegen. Net als Eddie jaren geleden deed, tovert de film een constante grijns op je gezicht.

Vol vrolijkheid en optimisme gaat Eddie (Egerton) op zoek naar een sport die hem naar de Olympische Spelen kan brengen. De vele onsuccesvolle pogingen zorgen voor een hilarisch beeld, maar dit betekent niet dat Eddie opgeeft. In zijn vastberadenheid zich te kwalificeren als schansspringer loopt hij de norse oud-atleet Bronson Peary (Hugh Jackman) tegen het lijf en ziet in hem zijn trainer. De relatie komt moeizaam op gang, maar vormt erna het kloppende hart van de film.

De film doet er alles aan om jou hetzelfde optimistische en euforische gevoel dat Eddie ervaart, mee te geven en dat lukt helemaal. Door de interessante personages en de overtuigende relaties komt de film geloofwaardig over en sleurt je mee in het enthousiasme van Eddie. Voeg hier nog de aanstekelijke muziek uit de jaren tachtig aan toe en het beeld is compleet. Een heerlijke feel good-film over het najagen van je dromen die ongetwijfeld voor een leuke avond zorgt.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Eddie the Eagle:

Pluspunten Eddie the Eagle

Soundtrack, Overtuigende rollen Taron Egerton en Hugh Jackman, Toon die de film aanslaat, Humor, Feel Good

Minpunten Eddie the Eagle

-

Nuttige recensie

7 / 7 personen vinden deze recensie van Eddie the Eagle nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies