Detroit (2017)

Recensie Detroit (2017)

Detroit recensie

Door Jordy Gomes op
Detroit toont de meest verwoestende straatrellen die ooit plaatsvonden in de Verenigde Staten. De rellen eisten de levens van 43 mensen en meer dan 1000 mensen raakten gewond.

De gebeurtenissen uit Detroit zijn gebaseerd op de waargebeurde rellen die zijn ontstaan in 1967. We krijgen een blik te zien van de rellen in het algemeen, maar dit is niet de focus van de film. Detroit bouwt namelijk op naar één specifieke gebeurtenis: het Algiers Motel incident.

Deze hele gebeurtenis, die tot in de details wordt getoond, is hartverscheurend. De emoties van de kijker zullen hoog oplopen. Zien hoe mensen met een donkere etniciteit op brute wijze worden mishandelt door de politie is onmenselijk. De klap komt nog harder aan met de realisatie dat deze gebeurtenissen in het echte leven zijn gebeurd.

Zelfs de meest afgrijselijke persoonlijkheden, zoals een politieagent gespeeld door Will Poulter, kunnen geapplaudisseerd worden om hun acteerwerk. Naast Will Poulter wordt de cast uitgebreid met bekende namen als John Boyega & Anthony Mackie. Alle acteurs verdienen prees voor het neerzetten van geloofwaardige personages die de angst van de situatie weten over te brengen.

Detroit confronteert het publiek met de harde realiteit van wat er in het Algiers Motel is gebeurd. Dit maakt de film geen makkelijke zit, maar wél een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Cast: John Boyega Will Poulter Algee Smith Jacob Latimore
Jason Mitchell Hannah Murray Jack Reynor Anthony Mackie
Regie: Kathryn Bigelow
Genre: Drama
Speelduur: 2:23 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Detroit:

Pluspunten

Regie van Kathryn Bigelow, Acteerwerk van gehele cast; John Boyega, Anthony Mackie, Algee Smith, Will Poulter, Harde realiteit, Onmenselijke gebeurtenissen, Emotie, Confronterend, Muziek van James Newton Howard, Realistische vertoning van de rellen

Minpunten

Opbouw duurt wat lang, Richting het eind kakt het tempo in

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Detroit met een 7,5 / 10.

7,5

Detroit is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7 / 10.

Nuttige recensie

20 / 22 personen vinden deze recensie van Detroit nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Detroit
Relevante films binnen het genre Drama
6,8
Recensie Dark Waters (2020)
7,5
Recensie Goldie (2020)
8,8
Recensie 1917 (2020)
5,5
Recensie Bombshell (2020)
8
Recensie Just Mercy (2020)
8,3
Recensie The Peanut Butter Falcon (2019)