Da 5 Bloods

2020

5,5
Recensie Da 5 Bloods (2020)

20 jaar na de oorlog keren vier Viëtnamveteranen terug, vergezeld van de zoon van één van hen. Ze gaan op zoek naar het stoffelijk overschot van hun gesneuvelde teamleider en naar het goud dat ze indertijd gevonden hadden.

Da 5 Bloods is door op 18 augustus 2020 beoordeeld met een 5,5 / 10.

Spike Lee doet al jaren zijn uiterste best om ons warm te maken voor #blacklivesmatter. Dat leverde al een aantal pareltjes op, zoals Do the right thing, Malcolm X of BlacKkKlansman, vorig jaar nog goed voor een Oscarnominatie voor beste film. Deze Da 5 Bloods komt niet in de buurt van deze pareltjes.

Wat opvalt aan deze film, is de kleurenpracht waarin hij geschoten is. De exotische locaties zijn goed gekozen en worden heel mooi in beeld gebracht. Alleen weet Lee niet altijd goed waar hij naartoe wil. Aanvankelijk heb je de indruk naar een komedie te zitten kijken. Dat gaat over in een drama om te eindigen in iets wat lijkt op een actiefilm. Ik ben nu misschien wat strenger dan ik zou moeten zijn, maar toch… Het is allemaal te vrijblijvend ondanks verwoede pogingen om ons bewust te maken van de onderdrukking van de zwarte medemens via om de haverklap in beeld gebrachte pancartes van zwarte mensen die een martelarendood gestorven zijn.

Ook de personages zijn niet zo bijster goed uitgewerkt. De Bloods lijken meer op karikaturen dan op echte mensen. Delroy Lindo speelt het enige interessante personage, maar ook hij gaat er af en toe los over. De enige die zich blijft beheersen, is Jonathan Majors als de zoon van Lindo. De film gaat nooit echt vervelen, maar is langs de andere kant ook niet meeslepend genoeg om 2 uur en 35 minuten de aandacht bij de les te houden.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Da 5 Bloods:

Pluspunten Da 5 Bloods

Prachtige kleuren, Exotische locaties, mooi in beeld gebracht, Verveelt niet echt

Minpunten Da 5 Bloods

Is dit nu een komedie, een drama of een actiefilm?, Geen bijster interessante personages, Niet meeslepend genoeg

Nuttige recensie

0 / 1 personen vinden deze recensie van Da 5 Bloods nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series