Corpus Christi

2020

8
Recensie Corpus Christi (2020)

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester.

Corpus Christi is door op 9 oktober 2020 beoordeeld met een 8 / 10.

We ontmoeten de twintigjarige jeugddelinquent Daniel (Bartosz Bielenia) die in zijn tienerjaren een verkeerde keuze heeft gemaakt waardoor hij in de gevangenis zit. Verderop in het verhaal komt de oorzaak heel kort aan de orde, en al gaat het daar niet om, het toont dat hij niet gewetenloos is. Daniel wordt niet vrijgelaten, maar gaat op werkverlof in een houtfabriek aan de andere kant van het land. Daar gaat hij de eerste stappen zetten naar een nieuw leven.

‘Over goed of slecht. In de juiste omgeving kan het één opbloeien en het ander naar de achtergrond verdwijnen.’

Corpus Christi laat goed zien dat iemand niet alleen maar goed of slecht is. In de juiste omgeving kan het één opbloeien en het ander naar de achtergrond verdwijnen. Zo blijkt dat Daniel het hart op de juiste plaats heeft: hij wilt gerechtigheid voor anderen, komt op voor de onderdrukten en probeert het juiste te doen. Maar eenmaal omringt met slechte mensen gaat het direct weer fout.

Naar een waargebeurd verhaal. Over het krijgen van een tweede kans. Corpus Christi is een topfilm van Europese bodem; aantrekkelijk om te zien en het biedt iedere kijker een boeiend verhaal.
Het kleine Poolse dorpje met haar norse dorpsbewoners. Het contrast van Daniel's 'celibaat' en het wilde leven van een jongvolwassene; drinken, feesten, harde muziek. Iets wat hij niet wilt opgeven. Zelfs het lol trappen neemt hij mee naar de missen in de kerk.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Corpus Christi:

Pluspunten Corpus Christi

Aantrekkelijk, Over een tweede kans, Het dorpje, Contrasten, Bartosz Bielenia

Minpunten Corpus Christi

-

Over Corpus Christi

Regie

Jan Komasa

Cast

Eliza RycembelBartosz BieleniaAleksandra Konieczna

Genre

Drama

Thema

ReligieMisdaad

Taal

Buitenlands

Duur

1:56 uur

Nuttige recensie

5 / 5 personen vinden deze recensie van Corpus Christi nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series