Coming 2 America (2021)

Recensie Coming 2 America (2021)

Coming 2 America recensie

Door Jordy Gomes op
Voormalige Prins Akeem (Eddie Murphy) ontdekt dat hij een bastaard-zoon heeft in Amerika. Samen met zijn rechterhand Semmi (Arsenio Hall) keert hij wederom terug naar Queens om hier zijn zoon op te halen en hem klaar te stomen om de rechtmatige troonopvolger te worden van het Koninkrijk van Zamunda.

Het lijkt ondertussen een trend te worden om directe vervolgen te maken op 'klassieke' films van vroeger. Neem als voorbeelden Halloween (2018) of Terminator: Dark Fate (2019). Ook binnen het genre 'komedie' zagen we het gebeuren met Dumb and Dumber To (2014). Om deze traditie voort te zetten keert Eddie Murphy na drieëndertig jaar terug in zijn rol van Prins Akeem voor een onnodig vervolg op Coming to America (1988).


Coming 2 America (2021) is een simpel en voorspelbaar vervolg zoals te verwachten was na het zien van de trailer. Op alle fronten wordt het vrij veilig gespeeld. De rollen worden simpelweg omgedraaid en nu is het de verloren zoon van voormalige Prins (Koning) Akeem die naar het Koninkrijk van Zamunda gehaald wordt om daar te wennen aan het leven van een Prins. Grappen en situaties worden soms overgenomen uit zijn voorganger en verder zijn er onverklaarbaar veel dans en muzieknummers, waardoor de film in zijn geheel een stuk kinderachtiger overkomt dan het eerste deel. 

Dankzij de terugkerende chemie tussen Eddie Murphy & Arsenio Hall valt er sporadisch wat te lachen en de bijrollen van Wesley Snipes en James Earl Jones zorgen ook voor enig amusement door de film heen. Echter is het grootste compliment dat ik kan geven, buiten hun acteerprestaties om, dat de film gemakkelijk wegkijkt en niet compleet onvermakelijk is geworden.

Naar mijn mening bewijst Coming 2 America (2021) wederom dat niet alle klassieke films van vroeger een vervolg nodig hebben. Soms is het beter om het bij één film te laten. Helemaal wanneer je weet dat de kwaliteit van het origineel bijna nooit geëvenaard kan worden.

Cast: Eddie Murphy Arsenio Hall Jermaine Fowler Leslie Jones
Tracy Morgan KiKi Layne Shari Headley Teyana Taylor
Wesley Snipes James Earl Jones
Regie: Craig Brewer
Genre: Komedie
Speelduur: 1:50 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Coming 2 America:

Pluspunten

Eddie Murphy & Arsenio Hall wederom leuk in hun rollen, Bijrollen van James Earl Jones en Wesley Snipes, Paar lachwekkende momenten, Kijkt redelijk gemakkelijk weg

Minpunten

Wederom een onnodig vervolg op een 'klassieke' film van lang geleden, Herhaalt grappen en situaties uit zijn voorganger, Veel overbodige dansscènes en een overschot aan muziek, Erg cliché en voorspelbaar verhaal dat simpelweg de situatie uit het eerste deel omkeert

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Coming 2 America met een 5 / 10.

5

Coming 2 America is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 5,5 / 10.

Nuttige recensie

10 / 13 personen vinden deze recensie van Coming 2 America nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Coming 2 America
Relevante films binnen het genre Komedie
7,5
Recensie The Worst Person in the World (2022)
7
Recensie Ghostbusters: Afterlife (2021)
7,3
Recensie The French Dispatch (2021)
6
Recensie Army of Thieves (2021)
9
Recensie The Great Dictator (1940)
8
Recensie Druk (2021)