Terminator: Dark Fate (2019)

Recensie Terminator: Dark Fate (2019)

Terminator: Dark Fate recensie

Door Jordy Gomes op
Grace (Mackenzie Davis) moet in samenwerking met Sarah Connor (Linda Hamilton) een jong meisje beschermen tegen een nieuwe Terminator, de Rev-9 (Gabriel Luna).

James Cameron's The Terminator (1984) & Terminator 2: Judgment Day (1991) zijn onmisbare actieklassiekers voor menig filmliefhebber. Sinds het succesvolle tweede deel probeert de franchise hopeloos Cameron's magie te recreëren. Zo moest Terminator: Genisys (2015) de opstart zijn voor meer, maar dit plan werd afgeblazen voor dit nieuwste deel. Dark Fate negeert de andere delen en moet een regelrecht vervolg zijn op de gebeurtenissen uit T2.


Schwarzenegger wordt gezien als het gezicht van de Terminator franchise, maar de eerste films draaide om Sarah Connor, haar verandering als personage en het voorkomen van Judgment Day. In Dark Fate keert Linda Hamilton terug als een vergrijsde Sarah en ze is nog net zo stoer als altijd. Haar reünie met Arnold zorgt voor de nostalgische kick, een aantal interessante interacties en memorabele momenten.

Ondanks dat is het al snel duidelijk dat het plot van Dark Fate de bekende weg inslaat. Dit is een mengsel van Terminator 1 & 2. Je kunt het nog net geen remake noemen, maar de gelijkenissen zijn er in grote getallen. Zoals het gezegde gaat: beter goed gejat dan slecht bedacht. 

Terminator: Dark Fate mag zich bestempelen als de beste film in de franchise sinds T2. Al is dit geen compliment van hoog niveau, gezien de kwaliteit van de andere vervolgen. Dit bewijst enkel dat de magie van Cameron's eerste twee meesterwerken niet is na te maken. Hoe eerder dit gerealiseerd wordt, hoe sneller we deze franchise tot rust kunnen brengen.

Cast: Arnold Schwarzenegger Linda Hamilton Gabriel Luna Mackenzie Davis
Natalia Reyes Edward Furlong
Regie: Tim Miller
Genre: Actie Science fiction
Speelduur: 2:08 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Terminator: Dark Fate:

Pluspunten

Beste Terminator film sinds T2, Toevoeging van Linda Hamilton als Sarah Connor, Leuke bijrol voor Schwarzenegger, Aantal gave actiescènes, Soundtrack van Junkie XL

Minpunten

Openingsscène zal niet in de smaak vallen bij alle Terminator fans, Herkenbaar plot (bijna een remake van Terminator 2), Iets te langdradig tegen het eind, Opzet voor nog meer vervolgen

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Terminator: Dark Fate met een 6 / 10.

6

Terminator: Dark Fate is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 5,8 / 10.

Nuttige recensie

6 / 10 personen vinden deze recensie van Terminator: Dark Fate nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Terminator: Dark Fate
Relevante films binnen het genre Actie
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
7,5
Recensie No Time to Die (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
8,5
Recensie Dune: Part One (2021)
7
Recensie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
8
Recensie Titane (2021)