Captain Marvel

2019

7,5
Recensie Captain Marvel (2019)

Vers (Brie Larson) komt terecht in een onderlinge strijd tussen verschillende aliens waarin onverwachte zaken aan het licht komen.

Captain Marvel is door op 16 maart 2019 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Captain Marvel, de 21ste aanwinst voor de Marvel Cinematic Universe, is de eerste film in die reeks met een vrouwelijke held. Na DC's Wonder Woman (2017) kon Marvel wellicht niet achterblijven.

Brie Larson speelt Vers/Carol Danvers en Samuel L. Jackson keert terug als Nick Fury. Brie Larson speelt haar rol prima, vrij genuanceerd, maar de nodige emotie is wel aanwezig wanneer dat van haar gevraagd wordt. Samuel L. Jackson, hier digitaal jonger gemaakt, speelt zijn rol met wat meer humor en luchtigheid dan in voorgaande films. Wie er het meest bovenuit springt is Ben Mendelsohn die de Skrull Talos speelt. Zijn aanwezigheid zorgt voor zowel spannende als grappige en zelfs ontroerende momenten.

De film heeft een aantal geweldige vecht scènes en een aantal goede komische momenten. Het meest verrassend zijn de onroerende momenten tussendoor: het zijn er misschien niet veel, maar ze zijn wel effectief. Wat echter verwarrend werkt zijn de momenten die de film aan de rest van de MCU linkt, het roept een aantal vragen op - iets dat niet had gehoeven.

Captain Marvel is een prima film met goede effecten, aardige acteerprestaties, genoeg komedie en is al met al een vermakelijk ruimte-avontuur.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Captain Marvel:

Pluspunten Captain Marvel

Komische momenten, Sterke vecht scènes, Goede effecten, Samuel L. Jackson brengt de nodige humor met zich mee

Minpunten Captain Marvel

De film introduceert een vrij verwarrende verhaallijn

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van Captain Marvel nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series