Captain Marvel

2019

6
Recensie Captain Marvel (2019)

Wanneer Carol Danvers (Brie Larson) op Aarde terechtkomt gaat ze samenwerken met agent Nick Fury (Samuel L. Jackson) om een alien-invasie tegen te houden.

Captain Marvel is door op 10 maart 2019 beoordeeld met een 6 / 10.

Op het filmfront heeft Marvel genoeg sterke vrouwen neergezet, zoals Black Widow, Scarlett Witch en The Wasp. Desondanks krijgt Captain Marvel de eer om de eerste vrouwelijke superheldin te zijn met haar eigen film binnen het steeds groter wordende Marvel universum.

‘Een prima introductie voor het personage van Carol Danvers, maar de film speelt het op alle fronten veilig.’

De oorsprong van de held of heldin op het scherm toveren heeft Marvel keer op keer succesvol uitgevoerd, zoals in Iron Man (2008), Thor (2011) en Captain America: The First Avenger (2011). Opvallend is de andere aanpak van Captain Marvel in vergelijking met deze voorgaande films. Carol Danvers (Brie Larson) is namelijk al in het bezit van haar superkrachten, maar herinnert zich weinig van het verleden. Als kijker leer en leef je met Carol mee in haar zoektocht naar de missende puzzelstukjes. Ze krijgt hulp van een jongere Nick Fury, die hier verrassend genoeg wat meer van zijn komische kant laat zien. Daarnaast wordt het alien ras, de Skrulls, fantastisch neergezet met een sterke mix van praktische en CGI effecten.

Captain Marvel is een prima introductie voor het personage van Carol Danvers, maar speelt het op alle fronten veilig en de zogeheten Marvel-formule begint op te vallen. Hopelijk weten de onvermijdelijke vervolgen die eraan komen dit te verbeteren.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Captain Marvel:

Pluspunten Captain Marvel

Prima acteerwerk van Brie Larson, Samuel L. Jackson en Ben Mendelsohn, Komische interacties, Verleden ontrafelen van Carol Danvers, Makeup effecten van de Skrulls, CGI voor de verjongde Samuel L. Jackson, Soundtrack van Pinar Toprak, Scène na de aftiteling

Minpunten Captain Marvel

Aantal bijrollen met weinig toegevoegde waarde, Soms wat flauwe humor, Krachten van Captain Marvel een beetje vaag, Niet zo memorabel, Marvel-formule duidelijk zichtbaar

Nuttige recensie

10 / 14 personen vinden deze recensie van Captain Marvel nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series