Burnt

2015

7,5
Recensie Burnt (2015)

Chefkok Adam Jones heeft zijn wilde leven met overmatig drank- en drugsgebruik achter zich gelaten. Nu wilt hij opnieuw furore maken met een hoogstaand sterrenrestaurant. Maar is hem dat gegund?

Burnt is door op 20 november 2015 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Bekijk de poster en lees waar de film over gaat en je wordt niet bepaald enthousiast van Burnt. Bradley Cooper als sterrenchef? Bekijk dan de trailer en je zult zeker verrast worden.
Cooper speelt zeer geloofwaardig de rol van sterrenchef Adam Jones. Vooral zijn temperamentvolle karakter in de keuken is indrukwekkend, met als hoogtepunt zijn fysiek explosieve uitspattingen richting het keukenpersoneel.

‘Burnt is weer zo'n heerlijke foodie film.’

Burnt is weer zo'n heerlijke foodie film. Met enige regelmaat komen lekkere gerechten voorbij. Daarnaast bevat de film ook een hoog feel good gehalte. Romantiek, eten en persoonlijke moeilijkheden; het komt allemaal voorbij. De film heeft inhoud, omdat de personages dit inbrengen. Burnt voelt harmonieus, helemaal in balans.

Je wordt naast lekker eten getrakteerd op verrassende plotwendingen. Onverwachts en toch realistisch. En het eind is precies goed. Vaak willen filmmakers te lang doorgaan, alle onbenoemde knopen nog even verbinden. Burnt begrijpt dat je met nauwelijks woorden het verhaal tot een uitstekend einde kunt brengen.
Dus heb je genoten van The Hundred-Foot Journey (2014) en heb je gesmuld van Chef (2014)? Zet dan zeker je tanden in Burnt, je zult ervan genieten.

Te zien op Pathé Thuis en CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Burnt:

Pluspunten Burnt

Feel good, Food, Bradley Cooper, Harmonieus, In balans, Verrassende plotwendingen, Goed eind

Minpunten Burnt

-

Nuttige recensie

6 / 6 personen vinden deze recensie van Burnt nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series